Vágólapra másolva!
A történelem iránt érdeklődőket, nosztalgikus érzéseket keresőket, a különleges vasutak és vonatutak szerelmeseit egyaránt utazásra csábítja a vonatozás fénykorát és akkori luxusát megidéző brit vonat, a Belmond British. A világ legdrágábbjának is tartott vasúti utazása a járvány és a jegyárak ellenére is rengeteg embert csábít.
Vágólapra másolva!

A Belmond British Pullman-t a Condé Nast Traveler utazási magazin közönségdíján idén októberben

a világ legjobb, luxusvonatos útjának választották.

A Belmond British Pullman vonat egyik kocsijának belseje Forrás: Belmond British Pullman/Louis C. Vest

A Belmond British Pullman szerelvénye 11 kocsiból áll, melyek eredetileg különböző útvonalakon szolgáltak.

A legrégebbi például a híres Orient Expressz része volt.

A felújított kocsik visszahozzák az 1920-as, 1930-as évek art deco stílusát.

Minden kocsinak megvan a maga története és stílusa, így bárhová is szól a foglalás, garantáltan egyedi lesz az élmény. Az Audrey, Vera vagy Minerva neveket viselő kocsik egyedi kárpittal, faberakással és külön személyzettel is rendelkeznek.

null

null

Amennyiben valaki a királyi luxust szeretné élvezni a különleges szerelvényen, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, és jó előre kell foglalnia.

Ugyanis a vonatra körülbelül egy évre előre kell jegyet váltani, melyek árai

250 és 500 font, azaz mintegy 100 ezer és 500 ezer forint között mozognak.

A Belmond British Pullman vonat Forrás: Belmond British Pullman

A luxusvonat általában a londoni Victoria pályaudvarról gördül ki, és állomásai között szerepel Bath, York vagy éppen Canterbury történelmi gyöngyszemei, de lehetőség van exkluzív pezsgős vonatozásra, délutáni teázásra vagy karácsonyi ebédre is a vonaton. Ezenkívül jegy vásárolható egy exkluzív gyilkossági rejtély megoldására is, 340 fontért (kb. 137 ezer forint), melyet Agatha Christie világhírű Gyilkosság az Orient Expresszen című könyve, a csavaros krimik egyik legismertebb darabja ihletett.

Forrás: CNBC