Vágólapra másolva!
ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég Intézet kutatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a járvány elleni küzdelemről, valamint az európai terrortámadásokról.
Vágólapra másolva!

A kutató a miniszterelnök tegnapi bejelentése kapcsán kiemelte, a kormányfő elmondta, szerencsére a koronavírus elleni vakcina már látótávolságon belül van, a magyar egészségügy pedig a technikai eszközök, mint a lélegezetőgépek tekintetében világelső, a személyzet és az orvosok is világszínvonalú munkát végeznek, ám ennek ellenére kijelenthető, a járvány második hulláma Magyarországra is betört.

A védekezés itthon eddig kiváló volt, köszönhetően a szigorú intézkedéseknek, amelyekkel az ország az első hullámot egyedülálló módon győzte le. Lomnici Zoltán emlékeztetett az infektológus szakember, Szlávik János véleményére, mely szerint, ha az emberek két dolgot alapvetően betartanak, azaz viselik a maszkot, valamint betartják a szükséges távolságot a másiktól, akkor a vírus visszaszorulhat. Más szakemberek szerint a koronavírus-járvánnyal szemben a nyájimmunitás lehet a megoldás. A magyar kormány több féllel is tárgyal a vakcina ügyében, az EU-val, Kínával, Oroszországgal és Izraellel.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.