Újabb rekordot döntött Ausztriában az új fertőzöttek száma

KURZ, Sebastian Bécs, 2020. október 31.
Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart Bécsben 2020. október 31-én. Az osztrák kormány további korlátozó intézkedéseket vezet be a koronavírusos fertőzöttek számának növekedése miatt.
MTI/AP/Ronald
Bécs, 2020. október 31. Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart Bécsben 2020. október 31-én. Az osztrák kormány további korlátozó intézkedéseket vezet be a koronavírusos fertőzöttek számának növekedése miatt. MTI/AP/Ronald Zak
Vágólapra másolva!
Szombaton rekordot döntött ismét Ausztriában a koronavírussal újonnan megfertőzöttek száma. Az iskolákat és óvodákat nem zárták be, de a felső tagozatok és a felsőfokú oktatási intézmények áttértek a digitális oktatásra. 
Vágólapra másolva!

A hivatalos közlés szerint 24 óra leforgása alatt 8241 új fertőzést regisztráltak, ami az eddigi legmagasabb szám a járvány kitörése óta.

Ezzel 57 570 főre nőtt az aktív fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában a fertőzés következtében 37-en haltak meg, a halottak száma így 1377-re nőtt. Több mint 3 ezer ember szorul kórházi kezelésre a koronavírus miatt, közülük 432-en kapnak intenzív ellátást.

Ausztriában a hét elejétől rendkívüli szigorítások léptek életbe.

A profi sportok kivételével betiltottak minden rendezvényt, bezártak a színházak, a múzeumok, az uszodák és a konditermek, a vendéglátóhelyek pedig csak kiszállítást vállalhatnak.

A hotelek sem fogadhatnak vendégeket. A veszteségek 80 százalékát az állam megtéríti. Emellett

éjszakai kijárási tilalmat léptettek életbe:

Ausztria lakosai este 8 és reggel 6 között csak meghatározott esetekben - például munkába járás, sportolás vagy kutyasétáltatás miatt - hagyhatják el lakhelyüket. Személyes találkozókra legfeljebb két háztartás tagjai között kerülhet sor.

Sebastian Kurz osztrák kancellár Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

Az iskolák és az óvodák továbbra is nyitva maradhatnak, de a felső tagozatosok és a felsőfokú oktatási intézmények tanulói áttértek a digitális oktatásra. Az üzletek korlátozások nélkül nyitva tarthatnak, és a személyes szolgáltatást nyújtók - fodrászok, kozmetikusok - is folytathatják munkájukat. Ugyanakkor

10 négyzetméterre csak egy vendég juthat.

Sebastian Kurz kancellár a fertőzések robbanásszerű növekedésével indokolta a szigorításokat. Közölte, hogy az intézkedéseket decemberben enyhíthetik.