Kocsis Máté: Korózs Lajosnak azonnal távoznia kell!

Korózs Lajos, MSZP
Korózs Lajos, az MSZP parlamenti képviselője, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke.
Vágólapra másolva!
Tavasszal a baloldali pártoktól semmi segítséget nem kapott a kabinet, de Korózs Lajos egy kamuvideót gyártott, majd pedig azért tüntette el, mert szerinte ez sértette a mentősök érzékenységét, már akkor le kellett volna mondania Korózsnak, most pedig halálozási statisztikákat hamisított meg – minderről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszélt napirend előtti felszólalásában. 
Vágólapra másolva!

A járvány egyre nagyobb kihívások elé állítja a világot, és Magyarországot is - mondta Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában közölte, hogy ma már sokak környezetében van beteg. A vírus nem válogat, és nemcsak az idős-krónikus betegek vannak veszélyben - tette hozzá.

- hangsúlyozta Kocsis.

Most pedig halálozási statisztikákat hamisított meg - mondta Kocsis Máté. Ha nem egy világjárvány közepén lennénk, akkor ennek a fele sem tréfa - tette hozzá.

Korózs Lajos távozását követelte Kocsis Máté Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Kocsis szerint Korózs vagy lemond a bizottsági elnöki tisztségről, vagy a második lehetőség a visszahívás a baloldali pártok részéről, a harmadik lehetőség, hogy a parlamenti többség maga szerez érvényt az eltávolításának. Távozzon a népjóléti bizottság elnöki székéből - zárta felszólalását Kocsis Máté.

Sok segítséget kaptak a családok

Az elmúlt 10 évben számos olyan intézkedést vezetett be a kormány, ami segíti a családok megélhetését - mondta napirend előtt Szászfalvi László (KDNP). A kabinet mindezek mellett bevezette a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, valamint a Családvédelmi Akciótervet, miközben a baloldal folyamatosan támadta ezeket a lépéseket - tette hozzá. Szólt arról is, hogy

Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős tárca nélküli miniszternek kinevezett parlamenti államtitkára válaszában azt mondta, hogy 2010 óta 2,5 szeresére emelték a családok támogatására szolgáló költségvetési összegeket.

Az MSZP szövetségese tagadta a második hullámot

Ha Ön körbenéz a világban és Európában, akkor olyan híreket olvas, amiket nem látott a mi generációnk – mondta Rétvári Bence Tóth Bertalannak (MSZP). Az Emmi parlamenti államtitkára szólt arról is, hogy egyes országoknak el kell szállítaniuk a betegeiket más országba, több országban a betegeket már hotelekben helyezik el.

Az, hogy Magyarországon ilyen nem fordul elő, azt mutatja, hogy a kormány igenis dolgozott.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy az MSZP is álhíreket gyártott, miközben továbbra sem tudjuk, mit gondol a kamuvideós Korózs Lajosról, és semmilyen retorzió nem érte a mai napig a pártban.

Rétvári Bence: A DK is sok álhírt terjesztett Forrás: MTI/Kovács Tamás

A DK is jól teljesített az álhírgyártásban

Önök elvesztették az irányítást a saját józan gondolkodásuk fellett, mert egyik mondatban támadta a szigorítást, miközben a másikban támogatta azokat - így reagált Orbán Balázs Arató Gergely (DK) felszólalására. A Miniszterelnökség államtitkára felhívta a figyelmet, hogy

a DK rengeteg álhírt terjesztett a rendkívüli jogrendről, és a tesztek áráról is. Európában az elsők között Magyarország ismerte fel a járvány komolyságát, és eredményesen tudtunk védekezni az első hullámban

- tette hozzá. Szólt arról is, hogy a baloldal folyamatosan támadta a második hullámra való felkészülést is.

A járványnak szurkol a baloldal

Nem mi javasoltuk írásban azt, hogy az idősek ne tudják használni a tömegközlekedési eszközöket - így reagált Dömötör Csaba Szabó Tímea (Párbeszéd) felszólalására. Nagyítóval próbálnak olyan mutatót keresni, amiben Magyarország rosszul áll, jól láthatóan a járványnak szurkolnak - mondta a Miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára.

928 ezer vendégéjszakát foglaltak novembere, és erről mondja a Párbeszéd, hogy ez semmi - hívta fel a figyelmet Dömötör. Itt lenne az ideje, hogy váltsanak - tette hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a baloldal a járványnak szurkol Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kormány folyamatosan vizsgálja az aktuális helyzetet, és annak fényében dönt - így reagált Schanda Tamás Keresztes László Lóránt (LMP) felszólalására.

- hangsúlyozta az ITM államtitkára. Korábban nem szavazták meg, hogy a kormány hatékonyan tudjon védekezni a vírus ellen - mondta Schanda.