Főzelék helyett készítsünk krémlevest a sárgaborsóból

sárgaborsó-krémleves
Vágólapra másolva!
A sárgaborsó általában megosztja az embereket. Leginkább főzeléket szoktunk belőle készíteni, ami sokak tetszését nem nyeri el. Most azonban ideje új színbe öltöztetni a sárgaborsót, és ezúttal krémlevest készíteni belőle pirított hagymakarikákkal.
Vágólapra másolva!
Sárgaborsó-krémleves. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sárgaborsó-krémleves

Hozzávalók:

  • 6 hagyma
  • 500 g sárgaborsó
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 l víz
  • 2 teáskanál rozmaring
  • 2-3 babérlevél
  • 2 evőkanál mustár
  • olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:

Áztassuk be a sárgaborsót egy éjszakára.
Pirítsunk meg a két hagymát és a fokhagymát az olívaolajon.
Szűrjük le a sárgaborsót, és adjuk hozzá.
Öntsük fel a 3 liter vízzel, tegyük bele a babérlevelet, és főzzük meg.
Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá ételízesítőt, esetleg zöldségleves leveskockát.
Ha a borsó puhára főtt, adjuk hozzá a mustárt, vegyük ki belőle a babérlevelet, és turmixoljuk össze egy botmixerrel.
Akkor jó, ha krémes állagú.
Keverjük bele a rozmaringot, ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk.
A maradék hagymát karikázzuk fel, olajban süssük ki, és tálaljuk a levessel.