Még mindig nem unjuk a sütőtököt: íme a legfinomabb sütőtökös rizottó

sütőtökös rizottó
Vágólapra másolva!
A rizottó egy laktató, bármilyen zöldséggel elkészíthető főétel, amelyet mi most tökkel házasítottunk. Noha a könyökünkön jöhetne ki már a sütőtök, még mindig rajongásig szeretjük. Főleg, ha olyan fűszerekkel van jelen egy receptben, mint a szerecsendió, ami az ősz elengedhetetlen alapanyaga. Készítsünk sütőtökös rizottót ma ebédre!
Vágólapra másolva!
Sütőtökös rizottó. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sütőtökös rizottó

Hozzávalók:

  • 350 g rizottórizs, például baldo
  • 1,1 l víz
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g sajt
  • 750 g sütőtök
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • só és bors ízlés szerint
  • olívaolaj

Elkészítés:

Pucoljuk meg, majd kockázzuk fel a tököt.
Főzzük puhára sós vízben, aztán pürésítsük botmixerrel.
Kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk meg olívaolajon.
Öntsük hozzá a rizst, pirítsuk meg azt is.
Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a vizet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
Végül keverjük hozzá a tökpürét.
Tálalás előtt még keverjük hozzá a sajtot, jól forgassuk át.
Már kész is!