Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 11. fordulójának utolsó mérkőzésén a találkozó során végig hatalmas fölényben játszó, és számtalan helyzetet kidolgozó MOL Fehérvár FC 3-0-ra legyőzte a Diósgyőr csapatát. A fehérváriak a sikerükkel újra felkapaszkodtak a bajnoki tabella 3. helyére, míg a DVTK-t továbbra is csak egy pont választja el a már kieső helyen álló Honvédtól.

A két meccs óta nyeretlen (hazai pályán 1-1 a Ferencváros ellen, majd egy 3-1-es vereség az MTK otthonában) fehérváriaknak, és a kieső helytől csupán egy pontra lévő Diósgyőrnek is kellett(ek) a pont(ok), hiszen míg egy győzelemmel utóbbi kicsit eltávolodhatottt a veszélyzónától, addig előbbi visszaugorhatott a dobogóra.

Márton Gábor nem spórolt a kezdőcsapat összeállításánál: a válogatottban is remeklő trió, azaz Fiola Attila, Nego Loic és Nikolics Nemanja is kezdőben kapott helyet, utóbbi mellett pedig Zivzivadze is ott volt a támadósorban.

Feczkó Tamás a lehetőségeihez képest – Molnár Gábor, Polgár Kristóf és Rui Pedro sincs még játékra alkalmas állapotban – ugyancsak bátor csapatot állított össze, amelyikben benne volt, hogy képes lehet gólt lőni az Új Sóstói Stadionban.

Azért a várakozásoknak megfelelően a Vidi kezdte aktívabban a találkozót, a piros-kékek teljesen megszállták a vendégek térfelét, és, ha Funsho kicsit ügyesebb, vagy szerencsésebb, akkor akár már a 6. percben vezetést szerezhetett volna a MOL Fehérvár, de a támadó előbb nem tudott jól átvenni egy labdát, amikor sikerült neki, akkor meg csak egy gyenge lövésre futotta az erejéből, hogy aztán három perccel később Alef remek passza után az öt és feles sarkán rúgjon luftot.

Az elrontott lehetőségek azonban nem szegték a Vidi kedvét, a 13. percben Houri kiváló szabadrúgását tolta ki a bal felső sarokból Danilovics kapus, két perccel később pedig egy szögletet követően Zivzivadze lőtte a lécre a labdát – a levegőben volt a hazai vezető gól.

Amihez ekkor már a vendégek is hozzátették a magukét,

a DVTK ugyanis csak elvétve tudta átlépni a felezővonalat,

miután a Vidi már jócskán a vendég térfél közepén megkezdte a letámadást. Egy ilyen során a 26. percben Hegedűs veszített labdát a DVTK tizenhatosánál, Nikolics Zivzivadzéhoz játszott, a grúz csatár közeli lövését azonban védte Danilovics.

Nikolics Nemanja az idei szezonban már nem először ünnepelhetett gólt a klubja színeiben Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 30. percben a korábban 35 meccsen a Vidi kapuját is védő Danilovics még óriási bravúrral térddel védte Nego lövését, ami még Hegedűsön is megpattant. Öt perccel később azonban már a szerb kapus sem tudott segíteni a DVTK-n: az addig csak mindent elrontó Funsho remekül adott laposan középre a bal oldalról, Nikolics pedig szokása szerint tökéletes ütemben érkezett és megszerezte a vezetést a MOL Fehérvárnak.

Ez volt a válogatott csatár hatodik gólja a Diósgyőr ellen.

A gól után a diósgyőriek is kapcsoltak, hogy, ha nem támadnak, akkor nem fognak tudni gólt lőni, ennek szellemében a 39. percben már Memolla veszélyes beadása után kellett Rockov kapust kisegítenie Nikolicsnak.

A második féidőben alig egy percet kellett várni az első nagy Vidi-helyzetre: Danilovics ejtette ki a Nego elől megszerzett labdát, amit Bolla egyből visszatett, Nikolics megcsúsztatta, Funsho pedig hat méterről kapásból az üres kapu fölé bombázott.

A következő percekben a DVTK ismét átjutott a félpályán, sőt többször is Stopirának kellett tisztáznia a hazai tizenhatoson belül, előbb Drazsics elől, majd Grozav beadása után. Az 59. percben pedig Augusto Max lövését ütötte pont középre Rockov, de Grozav nem találta el a kaput a kipattanóból.

Ezt megelőzően azonban könnyen lehetett volna 2-0 is, azonban Zivzivadze nyolc méterről, a kapuval szemben, tulajdonképpen senktől sem zavartatva a jobb kapufal mellé gurított. Ennél nagyobb helyzet pedig nem szokott kelleni a gólszerzéshez. A Fehérvár már-már nyomasztó mezőnyfölényben volt félidő közepén, ha Nikolicsék jobban koncentrálnak, több gólt is szerezhettek volna ebben az időszakban.

A 80. percig úgy tűnt, hogy a MOL Fehérvár csatára, Budu Zivzivadze (9) képtelen lesz gólt lőni ezen az estén Fotó: Szabó Gábor - Origo

A 71. percben Márton Gábor Nikolics helyére a szintén válogatott Hangya Szilvesztert küldte be, így Zivzivadze maradt fent egyedüli csatárként. Még ugyanebben a percben Drazsics bő 20 méterről leadott lövését fogta magabiztosan Rockov – ez volt a hazai kapus első igazi védése. A 76. percben aztán az első igazi bravúrt is bemutahtatta Emil Rockov, aki Hasani 12 méterről, középről leadott lövését tolta szögletre. Úgy tűnt, magára talál a DVTK, és ezt megérezhették a fehérváriak is, mert ismét rákapcsoltak, és a 80. percben eldöntötték a meccset: Houri indította remek passzal Negót, aki az öt és feles sarkáról önzetlenül gurított a középen érkező Zivzivadze elé, a csatár pedig egy méterről a kapuba bombázott – eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A meccsnek azonban még nem volt vége, mert a csereként beállt Ivan Petrjak a ráadás első percében Sesztakovics mellett kiharcolt egy büntetőt, amit némi szerencsével be is lőtt.

Így már nem csak a mutatott játék, de az eredmény alapján is magabiztos lett a MOL Fehérvár győzelme.

A DVTK pedig tovább folytatta rettenetes idegenbeli sorozatát, immár sorozatban a tizedik meccsén maradt nyeretlen, ezek közül ráadásul – szintén sorozatban – a kilencediket veszítette el.

Eredmény, OTP Bank Liga, 11. forduló:
MOL Fehérvár FC – DVTK 3-0 (1-0)
gólszerző: Nikolics 35., Zivzivadze 80., Petrjak 90+1.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista

Mindent egy helyen az Eb-ről