Bérelt autókat árult hamis adásvételivel egy szerelmespár

2020, Budapest, Koronavírus, kijárási korlátozás, meghosszabbítás, vírus, rendőr, rendőrség, rendőrautó, rendőr autó, illusztráció
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Hamis adásvételi szerződésekkel adtak el bérelt autókat, és több szálláshelyről távoztak fizetés nélkül. Több százezer forintos kárt okozott a szerelmespár, egyikük letöltendő börtönbüntetést is kaphat.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a munkanélküli szerelmespár megbeszélte, hogy úgy fognak pénzhez jutni, hogy autókat bérelnek és aztán eladják.

Öt autót adtak el hamis szerződésekkel, amelyben eladóként a bérbeadókat tüntették fel.

2018. december 20-án Debrecenben vettek bérbe egy autót, ami 632 ezer forintot ért. Ezt Győrött adták el 200 ezer forintért. Nyolc nappal később Győrben béreltek egy 357 ezer forint értékű autót, amit 70 ezer forintért adtak el Budapesten.

Illusztráció Fotó: Medgyesi Milán - Origo

2019 januárjában egy autót béreltek egy 817 ezer forintot érő autót Budapesten, amit Tatán adtak el 310 ezer forintért adták. Nem sokkal később egy 665 ezer forintos autót béreltek Miskolcon, amit 240 ezer forintért adtak el. Egyszer férfi egyedül vett bérbe egy autót Móron, ami 260 ezer forintot ért. Ezt az autót 150 ezer forintért adta el Tatán.

Az autókat a rendőrök megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosaiknak.

A pár 2018 decembere és 2019 januárja között, összesen öt szálláshelyen szállt meg, ahonnan mindig fizetés nélkül távoztott. Több mint félmillió forintos kárt okoztak a szálláshelyeknek.

Az ügyészség azt javasolja a Tatai Járásbíróságnak, hogy többrendbeli csalás és más bűncselekmények miatt, a különös visszaesőnek számító férfit ítéljék börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 560 ezer forint vagyonelkobzásra, a nőt pedig felfüggesztett börtönbüntetésre

és 410 ezer forint vagyonelkobzásra, valamint rendeljék el pártfogó felügyeletét számára.