Bíró elé állnak a brutális vámosmikolai gyilkosok

Vámosmikola
Vágólapra másolva!
Egy 77 éves, vámosmikolai nyugdíjast az utcájában lakó nő és a párja megverte olyan súlyosan, hogy belehalt a sérüléseibe. A fiatalok az udvarban ásták el az asszony holttestét. A gyilkosok rossz körülmények között éltek, rablásokból tartották fenn magukat. A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt a pár ellen.
Vágólapra másolva!

A 33 éves, büntetett előéletű, ipolytölgyesi nő és 20 éves, becskei élettársa Vámosmikolán lakott egy romos házban az év elején. Ahogy az Origo is írta, a közelükben lakó, 77 éves egyedül élő asszony többször segített nekik kisebb dolgokkal.

Ez történt a gyilkosság napján

Vallomásaik alapján január 6-án, hétfőn

a fiatal nő ellopta a nyugdíjas pénztárcáját és a hűtőjéből több ételt is magával vitt, amiért a nyugdíjas megfenyegette.

Azt mondta neki, ha nem adja vissza, amit elvett, hívja a rendőröket.

Vámosmikola, a tetthely két nappal a gyilkosság után Fotó: Polyák Attila - Origo

A nő élettárása tartott a feljelentéstől, ezért másnap, január 7-én kedden áthívta a nyugdíjast a házukba azzal, hogy megtalálták az ellopott pénztárcáját. Amikor az asszony megérkezett, közösen rátámadtak.

Bezúzták az arcát és a koponyáját, és késsel is többször megszúrták.

Az idős asszony a helyszínen meghalt. De a történet itt nem ér véget.

Gyilkosai a holttestet egy szemeteszsákba csomagolták, és elásták a házuk udvarának hátsó részében, majd szeméttel eltakarták.

Úgy buktak le, hogy a nő még a gyilkosság napján elmesélte az egyik ismerősének, hogy mi történt. Ő hívta a rendőrséget.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Aljas indokból elkövetett emberölés

Aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetetett emberöléssel gyanúsították meg a nőt és a férfit.

Emellett a Pest Megyei Főügyészség a bizonyítékok alapján a nő ellen még lopás miatt is vádat emelt november 24-én.