Jövőre okostévékre is jöhetnek az xboxos játékok

microsoft project xcloud játékstreamelő
Microsoft Project xCloud
Vágólapra másolva!
Plusz kiderült, hogy jelenleg miért csak mobilokra érhető el az xCloud.
Vágólapra másolva!

Az Xbox Series konzolok átütő sikerű rajtját követően a playstatiönös kollégájához hasonlón a Xbox-üzletág vezetője is túrázik a médiában, a napokban a The Verge számára adott interjújában leplezett le egy nagy újdonságot: valamikor jövőre megérkezhet okostévékre az Xbox Game Pass Ultimate részeként elérhető xCloud játékstreamelő.

Microsoft xCloud Forrás: Microsoft

Amennyiben ez megtörténik, akkor a kompatibilis tévékkel rendelkezőknek csak egy xboxos gamepadet kell vásárolniuk, a szolgáltatásra való előfizetés után pedig máris száznál több konzolos játékhoz férnek majd hozzá. Ez áttörést hozhat az xCloud népszerűségében, hiszen jelenleg csak androidos mobilokról és táblagépekről érhető el, ám ezek a kicsi kijelzőik miatt nem ideálisak a tipikus konzoljátékokkal való szórakozásra.

Phil Spencer továbbra sem árulta el, hogy számítógépeken és Xboxokon mikortól kezdve lesz elérhető a játékstreamelő szolgáltatás, de a Windows Central nemrég kipróbálhatta a számítógépes kliensét. A megoldás alapvetően az elvárt módon működött, azonban mint kiderült, az xCloud jelenleg csak 720p felbontású képet szolgáltat a gamereknek. Ez máris rávilágít, hogy a Microsoft miért csak kisméretű kijelzőkön tette eddig elérhetővé a szolgáltatást: azokon nem feltűnő az alacsony felbontás.

A 720p magyarázata, hogy az xCloud jelenleg Xbox One S hardverre épülő szerverei ennyit tudnak kisajtolni magukból, de a színfalak mögött már megkezdődött a masszívan erősebb Xbox Series X-alapú hardverre való átállás. Ez lehetővé teszi majd a nagy kijelzőkön is szép képminőséget adó, magasabb felbontásban való streamelést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!