Rekordot döntöttek az Xbox Series gépek

microsoft xbox series s videojáték játékkonzol
Xbox Series S
Vágólapra másolva!
Soha nem adott még el ennyi új konzolt az első napon a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Ugyan a rendelkezésre álló információk szerint a Sony PlayStation 5 iránti érdeklődés drámaian túltesz az Xbox Seriesek irántin, azonban a Microsoft még így is rendkívül elégedett a termékek eheti rajtjával. A két új játékkonzolja rekordot döntve rögtön a világ 37 országában vált elérhetővé, ráadásul az Xbox-üzletág vezetője szerint az első 24 órában történt eladások terén is csúcsot állított fel velük a Microsoft.

Xbox Series S Forrás: Microsoft

Phil Spencer sajnos nem árulta le, hogy pontosan hány darab Xbox Series talált gazdára, azonban tudjuk, hogy 2014-ben az Xbox One-ból egymilliót kapkodtak el az első 24 órában a gamerek. Érdemes hozzátenni, hogy az előző generációs konzol az első napon csak 13 államban került piacra, az országok számának majdnem megtriplázása garantáltan nagy segítséget jelentett a mostani rekordállításban.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Microsoft már évek óta nem számol be nyilvánosan az eladott Xboxok számáról, és Phil Spencer szerint ez várhatóan a jövőben sem fog megváltozni, mivel a nagy képet nézve már nem különösebben releváns a kérdés.

Állítása szerint az Xbox-üzletág erőfeszítései a legtöbb gamer elérésére irányulnak, játsszanak azok konzolon, számítógépen vagy mobileszközökön. A világon körülbelül 3 milliárdan szórakoznak játékokkal, azonban csak 200 millió háztartásban van játékkonzol, ráadásul az utóbbiak aránya folyamatosan csökken. Az eladott konzolok számolgatása helyett a Microsoft számára az a fontos, hogy hány játékost sikerül elérnie és lekötnie az említett hárommilliárdból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!