Soros jogvédőit továbbra sem érdekli a határon túli magyar kisebbség szenvedése

SZBU, Ukrán Biztonsági Szolgálat, Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ, Kárpátalja, Ukrajna, házkutatás,
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kommandósai ellepik a kárpátaljai magyarság által üzemeltetett Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központot.
Vágólapra másolva!
Soros György jogvédő szervezeteit továbbra sem érdekli a határon túli magyarság ellen irányuló rendszerszintű megfélemlítés és elnyomás. A Tűzfalcsoport tényfeltáró blog megírta, hogy sem az Amnesty International Magyarország, sem a TASZ és a Magyar Helsinki Bizottság sem tesz semmit a kárpátaljai magyarság védelme érdekében. A jogvédő szervezetek még egy közösségimédia-bejegyzésben sem szólalnak fel a kárpátaljai magyarok kommandósok és hatóságok általi megfélemlítése ellen.
Vágólapra másolva!

Korábban mi is megírtuk, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kommandósai házkutatást tartottak hétfőn több kárpátaljai magyar intézménynél és Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének a lakásán.

- írta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kommandósai ellepik a kárpátaljai magyarság által üzemeltetett Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központot Forrás: Youtube

A KMKSZ közölte, hogy szerintük valójában koholt politikai vádak alapján tervszerűen felépített eljárásról van szó, amelynek

célja a magyar szervezetek tevékenységének ellehetetlenítésén túl a kárpátaljai magyarságnak, valamint vezetőinek a megfélemlítése.

A szervezet ezért felszólítja az ukrajnai illetékes szerveket, hogy haladéktalanul vessenek véget a KMKSZ és a kárpátaljai magyarok egyéb szervezetei ellen folytatott boszorkányüldözésnek. A KMKSZ közleményében hozzátette, hogy egyben felhívják Magyarország és a nemzetközi szervezetek figyelmét az ellenünk állambiztonsági eszközökkel folytatott politikai nyomásgyakorlásra.

Soros jogvédői most is hallgatnak

A Tűzfalcsoport tényfeltáró blog rávilágított, hogy a helyi magyarság segélykiáltására azonnal reagált

Szijjártó Péter külügyminiszter, és példás gyorsasággal mutatott erőt az újabb magyarellenes kirohanással szemben.

azok a nemzetközi vagy nemzetközi hálózatokkal szorosan összenőtt szervezetek, amelyek

állítólag jogvédelemmel (is) hivatottak foglalkozni.

A tényfeltáró blog ezután sorra vette, hogy többek között miről, milyen "fontos ügyekről is posztolgattak Sorosék a Facebookra hétfőn a kárpátaljai magyarok melletti kiállás helyett."

Amnesty International Magyarország

- olvashatjuk a Tűzfalcsoport ténymegállapítását, miután megvizsgálták az Amnesty elmúlt napokban történt jogvédő tevékenységeit.

Amnesty International Magyarország közösség média bejegyzése a kárpátaljai magyarság megfélemlítésének idejében. Forrás: Facebook

A TASZ

A Soros György által szintén pénzelt TASZ a szintén Soros által támogatott

444.hu propaganda anyagát osztotta meg hétfőn, amelyből megtudhattuk, hogy miért is hibás döntés a járványhelyzet idején megtiltani a tüntetéseket.

A Tűzfalcsoport arra is rávilágított, hogy a TASZ valószínűleg az ugyancsak sorosita Szél Bernadett által is szervezett tüntetés miatt osztotta meg az említett cikket.

- írta a tényfeltáró blog.

A TASZ járványveszély ellenére tömeges tüntetéseket támogató közösségi média bejegyzése. Forrás: Facebook

Magyar Helsinki Bizottság

A 444.hu tüntetős anyaga a Helsinki Bizottságnál sem maradhatott el. A Tűzfalcsoport hozzátette, hogy azonban

A Magyar Helsinki Bizottság közösségimédia-bejegyzése, amelyben pénzügyi támogatást kérnek, és a kárpátaljai magyarság elnyomásáról tudomást sem vesznek Forrás: Facebook

- zárja a cikkét a Tűzfalcsoport.