Neymar szeretné, ha a PSG leigazolná Lionel Messit

Soccer- Barcelona vs Manchester United Horizontal
Messi és Neymar számtalan örömteli percet szereztek a Barcelona szurkolóinak
Vágólapra másolva!
Neymar korábban ki szeretett volna lépni Messi árnyékából és egy másik csapat vezéreként akart Bajnokok Ligáját és Aranylabdát nyerni.

A Manchester United elleni győztes Bajnokok Ligája csoportmeccs után a PSG brazil sztárja, Neymar elejtett egy félmondatot, miszerint szívesen játszana újra együtt a Barcelona legjobbjával, Lionel Messivel - írja a BBC.

- mondta a korábbi csapattárs.

Neymar szerint nem probléma, hogy Messi pont az ő posztján játszana. Számára csak az fontos, hogy jövőre együtt léphessenek pályára a párizsiak színeiben.

Messi és Neymar számtalan örömteli percet szereztek a Barcelona szurkolóinak Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A Barcelona ideiglenesen kinevezett elnöke, Carlos Tusquests szerint az argentin aranylabdástól már a nyáron meg kellett volna válniuk a katalánoknak. Messi a nyáron már jelezte, hogy elhagyná a klubot, és hogy a szerződésében szereplő záradék ezt lehetővé tenné számára. Az FC Barcelona szerint viszont ez nem így van, és 700 millió euró alatt nem engedné el a játékost. Messi szerződése jövő nyáron jár le, onnantól bárhova ingyen eligazolhat.

- mondta el Tusquets.

Az elnök szerint így a csapat bérköltségein is tudtak volna faragni, és rengeteg pénzt is kaphattak volna a labdarúgóért. Ehhez viszont az edzői stábnak is a belegyezését kellett volna adnia, de az elnök szerint ez már nem az ő hatásköre.

Mbappé és Di María árából futná Messire

Neymar 2017-ben hagyta ott a Barcelonát világrekordnak számító 200 milliós eurós átigazolási díj fejében, holott a spanyol klub nem akarta eladni a brazilt. Neymar indokának sokan azt nevezték meg, hogy ki szeretett volna lépni Messi árnyékából és egy másik csapat vezéreként akart Bajnokok Ligáját és Aranylabdát nyerni. Ez nem sikerült, és nyáron újból vissza akart térni Barcelonába.

Neymar nagyon vágyik rá, hogy újra Messivel együtt rohamozza az ellenfél kapuját. Forrás: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A francia futball szakíró, Julien Laurens szerint a párizsiak a 21 éves csatár, Kylian Mbappé és a 32 éves argentin támadó középpályás, Angel di María árából vennék meg a hatszoros aranylabdás Messit.

- mondta el Julien Laurens.

Az új elnök maradásra bírhatja Messit?

Joan Laporta és Victor Font a két jelölt a Barcelona elnöki székére. Mindketten elmondták, hogy szeretnék megtartani a klub legtöbb gólját szerző játékosát. Guillem Balague spanyol sportújságíró szerint azonban ez nem igaz:

Neymarnak még másfél éve van a szerződéséből. Őt és Messit elvinni a Manchester City-hez, a Juventushoz, az Inter Milanhoz, vagy a Chelseahez szinte lehetetlen feladat lenne. Mbappét a Real már jó ideje kerülgeti, és az ő távozásával utat nyithatna Messi leigazolásának. Az újságíró szerint Párizs több szempontból is megfelelő lehet az argentin játékosnak. Több spanyolul beszélő játékos van a keretben és Messi új kihívások elé állhatna egy versenyképesebb kerettel.