Két nőt futtatott egy magyar férfi külföldön

SZEXE Prostituált Szex Óvszer Szemetet gyűjtenek a SZEXE aktivistái a Határ út környékén tiltakozásul a prostituáltak indokolatlan büntetései miatt óvszer, sex, prostitúció, prostituált, szex
SZEXE Prostituált Szex Óvszer Szemetet gyűjtenek a SZEXE aktivistái a Határ út környékén tiltakozásul a prostituáltak indokolatlan büntetései miatt
Vágólapra másolva!
Fenyegetéssel, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem, kerítés és kitartottság, valamint kábítószerrel visszaélés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki két nőt is prostitúcióra kényszerített külföldön. A pénzt elvette tőlük és hazaküldte a Szegeden élő nagyanyjának, aki mindenről tudott. Drogos volt, amikor elfogták a rendőrök. 
Vágólapra másolva!

A férfi családi és baráti körében többen éltek Nyugat-Európában folytatott prostitúciós tevékenységből. Egy nap elhatározta, hogy a hozzá érzelmileg kötődő, 18 éves, naiv és befolyásolható személyiségű nőt "anyagi haszon reményében" ráveszi, hogy prostituáltként dolgozzon.

Elhitette vele, hogy a prostitúció jól jövedelmez, az abból származó pénzből megalapozhatják a szülőktől különálló közös életüket.

Együtt Németországba utaztak. A férfi elhatározta, hogy ezzel egy időben egy vele szintén érzelmi kapcsolatban álló, de már prostituáltként dolgozó nő tevékenységét is felügyelni fogja.

Őt többször életveszélyesen megfenyegette.

A két nőt egyszerre futtatta előbb Németországban és aztán Dániában is. Az egyik nő egészségügyi problémák miatt csak 2017 augusztusáig, a másik 2018 márciusig tudta folytatni a "munkát".

illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

A strici a megszerzett összeg egy részét, mintegy 400 ezer forintot pénzküldő szolgáltatókon keresztül eljuttatta a dédnagymamájának. Ő ismerte a pénz eredetét, de rendszeresen felvette azt Szegeden.

Amikor a férfit elfogták, kiderült, hogy kokaint fogyasztott.

A korábban Ausztriában már felfüggesztett börtönre ítélt férfival szemben fenyegetéssel, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem, kerítés és kitartottság, valamint kábítószerrel visszaélés miatt emeltek vádat. Az ügyész az előkészítő ülésen a vádlott beismerése esetére öt év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi csak a kábítószerrel visszaélésben és a kitartottságban vallotta magát bűnösnek, a többi vádpontban nem, úgyhogy sorsáról tárgyaláson dönt majd a bíróság.