Egyelőre bizonytalan Roger Federer részvétele az Australian Openen

Roger Federer and Rafael Nadal in charity exhibition in Cape Town 2020,Cape Town,Grand Parade,Rafael Nadal,Roger Federer
Federer nincs 100 százalékos állapotban
Vágólapra másolva!
Roger Federer azt mondta, az idei két térdműtéte után a vártnál hosszabb időt vesz igénybe a felépülése, s egyelőre bizonytalan, hogy ott lehet-e a jövő évi ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A svájciak 39 éves, volt világelső játékosa nem játszott tétmérkőzést azóta, hogy januárban kikapott Novak Djokovictól az Australian Open (AO) elődöntőjében. A 20-szoros GS-győztes sztár októberben még úgy nyilatkozott, hogy fájdalommentesen tréningezik, és Melbourne-ben tervezi a visszatérését.

- idézte a svájci média Federert, aki vasárnap este egy díjátadón beszélt. - "A második térdműtét nagyon visszavetett, de az utóbbi hat hónapban sokat javultam. Meglátjuk, mit hoz a következő két hónap."

Az év első GS-tornájának időpontja hivatalosan még mindig január 18-31., de

a hírek szerint nagy valószínűséggel elhalasztják február 8-21-re,

hogy jobban be tudják tartani, illetve tartatni a koronavírus-protokollt.

Federer nincs 100 százalékos állapotban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Stringer

A hatszoros AO-győztes svájci teniszező ezzel kapcsolatban megjegyezte: a háromhetes csúszás sem biztos, hogy elég lesz a számára.

- mondta Federer.

A vasárnap esti gálán az elmúlt 70 év legjobb svájci sportolóit is kitüntették, a férfiaknál Federert, a nőknél pedig az egykori alpesi sízőt, Vreni Schneidert választották meg a voksolók.