Szakadó hóesésben győzött az Arsenal a bajnokságban - videó

Horizontal
Arsenal's Scottish defender Kieran Tierney (C) celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Arsenal at The Hawthorns stadium in West Bromwich, central England, on January 2, 2021. (Photo by Michael Regan / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League (PL) 17. fordulójának szombat esti mérkőzésén a szebb napokat is látott Arsenal látogatott szakadó hóesésben a West Bromwich otthonába. A mérkőzést fantasztikus gólokkal nyerte a londoni klub, és ezzel már a 11. a bajnokságban.

A vendégek nem bízták a véletlenre a három pont eldöntésének a sorsát, és már az első 45 percben eldöntötték a meccsen a fontosabb kérdéseket. Előbb a 23. percben Tierney döntött úgy a bal oldalon, hogy két remek cselt követően betör a tizenhatoson belülre és lő. És ha már így alakult, meg is szerezte a vezetést az Arsenalnak.

Néhány perccel később egy jól felépített vendég akció végén Sakának gyakorlatilag csak annyi dolga volt, hogy néhány méterről az üres kapuba lője a labdát, megduplázva a vendégek előnyét a mérkőzésen.

A második félidőben sem állt meg az Arsenal a gólgyártással, igaz ekkorra már alább hagyott a hóesés. A jobb időben is ment előre a londoni csapat, és Lacazette előbb a 60., majd a 64. percben is betalált a meccsen.

A negyedik gól egy klasszikus kontra végén született meg a francia csatár jóvoltából.

Több találat már nem esett a mérkőzésen, így 4-0-ra győzött az Arsenal.