Akár hatot is lehet majd cserélni a katari klubvilágbajnokságon

firo: 22.11.2019 Football, 2019/2020 1.Bundesliga ... 2019 FOOTBALL 2020 firo: 22.11.2019 BVB Borussia Dortmund - SC Paderborn SPO 1.Bundesliga:
firo: 22.11.2019 Football, 2019/2020 1.Bundesliga: BVB Borussia Dortmund - SC Paderborn 3: 3 substitution table, Hankook | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A FIFA kész megtárgyalni azt a felvetést, amely lehetővé tenni, hogy a február 1-11. közötti katari labdarúgó klubvilágbajnokságon le lehessen cserélni azt a játékost, akinél agyrázkódás gyanúja merül fel.

A nemzeti szövetségeket tömörítő IFAB (International Football Association Board) még tavaly decemberben fogadta el a játékosok egészségenek szem előtt tartásával kidolgozott tervezetet, amellyel elejét vennék, hogy az agyrázkódás gyanújával pályán maradó játékos újabb, akár maradandó sérülést szenvedjen, csökkentenék az orovosi stábra nehezedő felelősséget, egyúttal "erős üzenetet" küldenének a határozott fellépéssel.

Az agyrázkódás gyanú miatti cserét először a februári katari klubvilágbajnokságon (ennek sorsolását január 19-én tartják meg) kerülhet sor, ahol várhatóan az öt cserelehetőséget is jóvá fogják hagyni. Érdekesség, hogy az agyrázkódás (vagy annak gyanúja) nyomán végrehajtott csere nem fog beleszámítani ebben az ötbe, azaz akár hatot is cserélhetnek a csapatok. A tavasszal-nyáron, a koronavírus-járvány első hullámának enyhülése után újrainduló bajnokságok és a kupaküzdelmek mintájára ezúttal is három alkalommal cserélhetnek az edzők, és küldhetik pályára az öt friss játékost.