Mike Pence alelnök elmegy Joe Biden beiktatására

PENCE, Mike
Charlotte, 2020. augusztus 24. Mike Pence amerikai alelnök felszólal az amerikai Republikánus Párt elnökjelölt-állító konvencióján az észak-karolinai Charlotte városában 2020. augusztus 24-én, a négynapos esemény kezdőnapján. MTI/EPA/AP/Chris Carlson
Vágólapra másolva!
Mike Pence amerikai alelnök részt vesz Joe Biden leendő elnök beiktatási ünnepségén január 20-án - tudta meg a Reuters. Donald Trump elnök viszont nem vesz részt a ceremónián, távolmaradását még  pénteken tudatta.
Vágólapra másolva!

A ma is élő volt amerikai elnökök közül Bill Clinton és a szintén demokrata párti Barack Obama mellett a republikánus George W. Bush is elmegy az ünnepségre, mindhárman feleségeikkel együtt jelennek meg.

A koronavírus-járvány miatt otthonában meghúzódó, 96 éves - demokrata párti - Jimmy Carter ugyan nem lesz jelen, de legjobb kívánságait küldte Joe Bidennek.

Biden mindazonáltal örömmel fogadta, hogy Donald Trump nem lesz ott a beiktatásán, mint mondta, "ez egyike azon kevés dolgoknak", amelyekben egyetért Trumppal. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy Mike Pence alelnök feleségével együtt részt vesz a ceremónián.