Vágólapra másolva!
A női kosárlabda legjelentősebb európai kupasorozata az Euroliga, melynek legfrisebb erősorrendjében a Sopron Basket az előkelő második helyen szerepel az UMMC Jekatyerinburg csapata mögött.

A Sopron Basket mind a a 15 bajnoki meccsét és a négy nemzetközi összecsapását is megnyerte, és az Euroliga legerősebb csapatainak rangsorában jelenleg a második helyen áll a magyar csapat - derül ki a FIBA hivatalos oldaláról.

Az erősorrend első helyén az orosz Jekatyerinburg csapata áll, akiknek soraiban olyan remek játékosok találhatóak mint Jonquel Jones, Courtney Vandersloot, Alba Torrens és Breanna Stewart. Sokan azt mondják, hogy ez a csapat veretlenül is képes megnyerni az Euroliga idei kiírását.

A második helyen álló

Sopron Basket csapata az utóbbi két szezonban elérte a Final Four-t,

azaz Európa négy legjobb csapata közé került.

A Sopron kétszer is megverte már a Galatasaray csapatát Forrás: fiba.basketball.com

Remekül kezdte az idei sorozatot is, hiszen legyőzte a Bourges, a Basket Landes, és a Galatasaray csapatát is, utóbbit kétszer is. Gáspár Dávid irányításával kiváló szezont futnak a soproni lányok, miközben

Tina Krajisnik az egyik legjobb, de egyben a legalultértékeltebb játékos is a mezőnyben.

Briann January és Gabby Williams szerződéshosszabítása pedig azt jelezheti előre, hogy a soproni sikereknek még közel sincs vége.

A francia Lyon ASVEL csapatáé a bronzérem. A VBW Arka Gdynia és a Fenerbache elleni győzelmek megmutatták a csapat erejét. Marine Johannes vezetésével a Lyon egyszerre tud látványos játékot bemutatni, miközben sikeresek is tudnak maradni.