Harminc éve nem látott bravúrt mutatott be az NHL-ben az orosz hokis - videó

Minnesota Wild v Los Angeles Kings GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 14: Kirill Kaprizov #97 of the Minnesota Wild steals the puck in front of Drew Doughty #8 of the Los Angeles Kings, leading to his goal, for a 4-3 overtime win in the season opening game at Staples Center on January 14, 2021 in Los Angeles, California. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem akármilyen bemutatkozáson van túl az NHL-ben a Minnesota Wild színeiben a 23 éves orosz Kirill Kaprizov.

Kirill Kaprizov élete első NHL-meccsén jutott szóhoz, a Minnesota Wild színeiben lépett pályára a Los Angeles Kings ellen a két csapat első szezonbeli meccsén.

Kaprizov már a rendes játékidőben megszerezte első pontjait ugyanis két gólpasszban is benne volt, de igazán nagyot a 3-3-as eredmény után, a hosszabbításban villant.

A 23 éves orosz akkor lőtt gólt, amikor alig egy perc volt hátra a hosszabbításból. Egy korongszerzés után igen pimasz gólt szerzett, ami a győzelmet jelentette a csapatának

Kirill Kaprizov mindössze a harmadik játékos lett a liga történetében, aki első NHL-meccsén a hosszabbításban talált be. Nick Knott az 1941-42-es szezonban, Tim Sweeney az 1990-91-es szezonban mtatta be ezt a bravúrt.

Az orosz játékost még 2015-ben draftolta a Minnesota az ötödik körben, de most jutott el oda, hogy az NHL-ben is szerepet kapjon.

A második játéknap városi rangadóján a New York Islanders 4-0-ra győzött a Rangers otthonában. A vendégek az első hét kapura lövésükből háromszor is betaláltak, és a folytatásban növelték előnyüket. Az orosz Szemjon Varlamov pályafutása során 28. alkalommal nem kapott gólt.

Először fordult elő, hogy a ligaalapító Rangers keretében hét 22 éves vagy fiatalabb játékos (Filip Chytil, Adam Fox, Brett Howden, Kaapo Kakko, Alexis Lafreniere, Ryan Lindgren és K'Andre Miller) lépjen pályára idénynyitón.

A játéknapon a Carolina kapusa, Petr Mrazek is hárította az összes lövést - szám szerint 14-et - egykori csapata, a Detroit Red Wings ellen, így a Hurricanes 3-0-ra nyert idegenben. A cseh hálóőr 22. shutoutját ért el.

Eredmények:
Buffalo Sabres-Washington Capitals 4-6
New Jersey Devils-Boston Bruins 2-3, szétlövés után
New York Rangers-New York Islanders 0-4
Detroit Red Wings-Carolina Hurricanes 0-3
Nashville Predators-Columbus Blue Jackets 3-1
Winnipeg Jets-Calgary Flames 4-3, hosszabbítás után
Arizona Coyotes-San Jose Sharks 3-4, szétlövés után
Edmonton Oilers-Vancouver Canucks 5-2
Los Angeles Kings-Minnesota Wild 3-4, hosszabbítás után
Vegas Golden Knights-Anaheim Ducks 5-2