Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Petry Zsolt: A legjobb döntés született Dárdai visszatérésével

Training prelude Hertha BSC Sports soccer Bundesliga Hertha Workout Coaches
03 January 2019, Berlin: Zsolt Petry, goalkeeper trainer, at the training start of the Hertha BSC team. Photo: Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Petry Zsolt a Hertha Berlin csapatánál Dárdai Pál nélkül is a kapusokkal dolgozott, de boldogan várja vissza a frissen, újra kinevezett vezetőedzőt az edzésekre.

"Érződött, hogy ha váltás lesz, Palinak kell jönnie. Mindenki ezt gondolta a lehető legjobb megoldásnak. Ismeri a körülményeket, rendszeresen követte a meccseket, az átigazolásokat, a játékosok teljesítményét, szóval tudja, milyen csapatot vesz át. Érezni rajta, hogy jót tett számára a kihagyás. Feltöltődött, kipihent. Megtartani az edzéseket, jó, ha a vezetőedzői munka negyedét, ötödét kiteszi. Olyan elhivatottsággal és alázattal végezni ezt a munkát, ahogyan ő csinálja, négy és fél alatt kiégetheti az embert" - mondta Petry Zsolt a Nemzeti Sportnak.

Petry Zsolt alig várja a közös munkát Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

"Alig várom a keddi edzést, biztos vagyok benne, hogy olyan lesz, mintha nem is lett volna az elmúlt másfél év. Fontos megjegyezni, bár Labbadia erőnléti edzője, pályaedzői is távoztak, az én szerződésem továbbra is élt az első csapatnál, így nem is kellett újra felkérni. Leszámítva egy rövid időszakot, amikor Jürgen Klinsmann nem számított a munkámra, szerencsére Ante Covic és Labbadia mellett is a csapat kapusaival dolgozhattam. Most folytatom tovább a munkát.

Mindent egy helyen az Eb-ről