Hamarosan a Louvre remekműveibe is be lehet öltözni

Mona Lisa
La Joconde, portrait de Monna Lisa Author: Vinci Léonard de (1452-1519) Period: Renaissance (période), 15e sičcle Date: - Collection: Peintures Technic/Material: huile sur bois Discovery site: - Production site: - Height (m): 0.77 Lenght (m): 0.53 Depth (m): - Diameter (m): - Location: Paris, musée du Louvre Inventory number: INV779 MANDATORY CREDIT "RMN-Grand Palais/Musée du Louvre/Michel Urtado"
Vágólapra másolva!
A Louvre Múzeum együttműködésbe kezd a japán Uniqlo alkalmi ruházati márkával, olyan termékek értékesítése érdekében, melyek különböző művészeti remekműveket ábrázolnak.
Vágólapra másolva!

A négy éves partnerség keretében a múzeum pólókat és egyéb ruházati cikkeket készít a japán céggel együttműködve, melyeket a ruházati márka online felületein, és az üzletekben is lehet majd kapni. Így februártól akár már Mona Lisa-t ábrázoló pólót is vásárolhatunk. A férfi ruhák tervezésénél a híres brit grafikus, Peter Saville is közreműködik.

Mona Lisa, Leonarda Da Vinci festménye Forrás: RMN-Grand Palais/RMN-Grand Palais / Musée du Louvre / Michel Urtado/Michel Urtado

Az Uniqlo márka ezen felül tavasztól szponzorként is megjelenik a múzeum életében. Partnerségük célja, hogy szélesebb körrel ismertessék meg a Louvre leghíresebb látnivalóit, és az emberek mindennapi életének részévé tegyék a művészetet.