Totálkárosra tört a busz Lőrinciben, a sofőr mentette meg az utasok életét

Lőrinci, 2021. január 29. Fának ütközött menetrend szerinti autóbusz a Heves megyei Lőrinciben 2021. január 29-én. A balesetben hatan megsérültek. MTI/Komka Péter
Vágólapra másolva!
Ahogy Origo is beszámolt róla, egy fának hajtott egy busz Lőrinci belterületén, a Piactéren. Lakóhelyén hősként tekintenek a sofőrre, aki azok ellenére is utasai életeit mentette, hogy rosszul volt. A balesetben senki sem halt meg.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal fél hét után brutális balesetet szenvedett a Hatvani Volán egy busza Lőrinciben, amikor a piactéri megállónál fának ütközött egy autóbusz.

A baleset oka az volt, hogy a buszsofőr hirtelen rosszul lett.

A Bors azt írja, hogy a 47 éves sofőr érezte, hogy nagy a baj, ezért hogy a súlyosabb balesetet elkerülje, félrerándotta a kormányt. Emiatt többen is hősként tekintenek rá.

Fának ütközött menetrend szerinti autóbusz a Heves megyei Lőrinciben 2021. január 29-én Forrás: MTI/Komka Péter

Elképzelhető, hogy emiatt több életet is megmentett, hiszen így nem egy szembe jövő járművel ütközött a busz, hanem egy fával.

A sofőrt csak a tűzoltók segítségével tudták a roncsból kiemelni.

Ők átadták a mentősöknek, akik aztán szirénázva a hatvani kórházba szállították.

A balesetben hatan megsérültek Forrás: MTI/Komka Péter

Egyelőre nem ismertek a baleset pontos okai, de a Bors szerint az egyébként gyakorlott sofőr hirtelen lett rosszul és a szívinfarktushoz hasonló tüneteket produkált.

A baleset után az utasok pánikba estek. Közülük többen is megsérültek. Volt, aki az orrát törte, másoknak a végtagjai sérültek.

A busz vezetője már fiatalkora óta buszvezetőként dolgozott, és még soha nem volt balesete.