Ezentúl panírozza így a karfiolt, nem fogja megbánni

Rántott karfiol
Rántott karfiol
Vágólapra másolva!
A hét egyik napján nálunk panírozott karfiol volt az ebéd egy kis zöldséges bulgurral. Bevallom, én nem vagyok úgy oda a karfiolért, ezért elkezdtem gondolkodni, hogyan varázsolhatnám számomra is kedvezővé ezt az ételt. Így jutott eszembe a következő trükk. Rájöttem ugyanis, hogy némi fűszerrel csodákat tehetünk a panírozott karfiollal.
Vágólapra másolva!

Kezdjük ugyanúgy az előkészületeket, mint a hagyományos panír esetén. Üssük fel a tojásokat, szórjuk ki a lisztet és a zsemlemorzsát. Mielőtt azonban hozzáfognánk a panírozáshoz, még néhány apróságot tegyünk meg.

Rántott karfiol. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

A megtisztított és feldarabolt karfiolt tegyük fel főni, majd forrástól számítva 3-4 perc múlva szűrjük le. Közben reszeljünk le egy gerezd fokhagymát, és verjük fel vele a tojást.

A lisztbe szórjunk egy kis sót, a zsemlemorzsába pedig bazsalikomot és oregánót.

A megfőtt karfiolt forgassuk meg a szokott módon a lisztben, a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. A fokhagymának és a fűszernek köszönhetően adtunk ennek az egyszerű ételnek egy extra löketet. Olyan finom lett, hogy még én is jóízűen ettem belőle, pedig nem is rajongok a karfiolért.

Az biztos, hogy legközelebb a húst is így fogom készíteni!