Saját magát szólta meg a Google

apple iphone okostelefon mobilozás smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Hónapok óta nem jöttek frissítések az iOS-es mobilappjaihoz.
Vágólapra másolva!

Soha nem látott helyzet állt elő a Google-nél, a vállalat legalább tavaly december 7. óta egyetlen az Apple mobileszközeire készült appjához sem adott ki frissítést. Ennek az okáról hallgat, azonban meglehetősen nyilvánvaló a rejtély nyitja: a fejlesztőknek 2020. december 8. óta fel kell tüntetniük az App Store-ban lévő szoftvereik termékoldalain, hogy azok milyen adatokat vesznek igénybe a felhasználók követésére, továbbá milyen begyűjtött információkat kapcsolnak hozzá a személyükhöz.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay / Pexels

A Google jó néhány appja esetében mindkét lista ijesztő lehet a felhasználók számára, azonban a vállalat január 12-én közölte, hogy eleget tesz az információközlési kötelezettségének, már azon a héten vagy a következő héten megindulhatnak az appfrissítései. Ennek fényében nem világos, hogy miért nem történt még mindig semmi, a legvalószínűbb spekuláció, hogy a színfalak mögött a Google tárgyalni próbál bizonyos részletkérdésekről az Apple-lel.

Mindeközben viszont az iOS-es appjai olyan elavulttá váltak, hogy tegnap rövid időre már saját magát szólta meg az elindításukkor a Google: a felhasználóknak megjelenített riasztás szerint a használt program elavulttá vált, a legújabb biztonsági fejlesztések beszerzése érdekében frissítsék azt. Szerencsére ki lehetett nyomni az értesítést, bár ehhez a mobilozóknak bele kellett egyezniük, hogy a kockázatok megértése mellett használják az adott appot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!