Vágólapra másolva!
2019 júliusa óta nem bokszolt a legendás Manny Pacquiao, aki akkor a WBA váltósúlyú címét szerezte meg Keith Thurman lenullázásával. A filippínók legendája lassan 43 éves lesz, és rengeteg kemény csatán van túl, esetében tehát teljesen érthető lenne, ha a visszavonuláson gondolkodna. Azonban úgy néz ki, egyelőre erről szó sincs.

Pacquiao elmondása szerint bármelyik világbajnok ellen készen áll, beleértve a WBO címvédő Terence Crawfordot is, akit Freddie Roach edző már évekkel ezelőtt sem tanácsolt számára – számolt be a Profiboksz.

„Bárkivel megmérkőzöm, akinek van egy világbajnoki öve.

Crawford is jöhet, de 40 millió dollárt kérek érte, megmondtam Bob Arumnak.

Én kapok negyven, Crawford pedig tízmilliót. Akárkivel kiállok, ismernek, nem ijedek meg a kihívásoktól. Hadd szóljon!" – nyilatkozta a veterán legenda.

Manny Pacquiao 40 millió dollárét újra ringbe szállna Forrás: AFP/2019 Getty Images/Christian Petersen

Sokáig úgy volt, hogy Pacquiao Conor McGregorral ütközik meg és keres egy rakás pénzt vele, de az ír MMA harcost néhány hete kiütötték az UFC 257 gáláján, így ez a lehetőség kútba esett.

Bob Arum egyébként megerősítette, hogy Crawford minden bizonnyal Pacquiao, vagy Shawn Porter ellen fog legközelebb bokszolni. Utóbbi bunyós csapatával már meg is kezdődtek az egyeztetések, ám úgy látja, hogy egy Pacquiao elleni mérkőzésben több pénz van, bár a 43 éves filippínó 40 milliós követelése miatt elég óvatos bevétel és költségtervezésre lesz szükség.