Michelin-csillagos séf készítette a világ legnagyobb gyorsétteremláncának új hamburgerét

mcdonalds sign fast food corporation sky blue restaurant hamburger drive symbol mcdonald burger red business yellow store brand emblem chain macdonald outside everyday mcdrive
52229862 - classic mcdonald's sign with blue sky.
Vágólapra másolva!
A világszerte ismert McDonald's egy Michelin-csillaggal kitüntetett séf együttműködve megalkották Dánia új gyorséttermi hamburgerét - számolt be róla az Eat This, Not That.
Vágólapra másolva!

Míg az Egyesült Államokban a McDonald's híreségekkel próbálja a már létező termékeit reklámozni, addig Dániában az ország egyik legelismertebb kulináris zsenijével, Paul Cunningham, két Michelin-csillagos séffel együttműködve mutatott be egy, csúcskategóriás hamburgert. Az ajánlat csak korlátozott időre szólt, de elsöprő népszerűsége miatt néhány hét alatt, még a promóciós időszak vége előtt elfogyott.

A hatalmas siker miatt a hamburger jelenleg Dániában sem érhető el, de a gyorsétteremlánc megígérte, hogy a termék hamarosan visszatér az ország gyorséttermeibe.

Paul Cunningham séf és a McDonald's hamburgere: a Homestyle Bearnaise burger Forrás: McDonalds.com

Az angol születésű séf 2012 óta büszkélkedhet két Michelin-csillaggal, mindemellett saját Henne Kirkeby Kro nevű éttermének főszakácsa Dánia nyugati részén. Alkotása a Homestyle Bearnaise nevet kapta, mivel Béarnaise mártással szolgálják fel.

A hamburger 100 százalék marhahúsból, a szószból, pálcikaszerű burgonyából, füstölt hagymapüréből, sült hagymából, salátából és olvasztott sajtból áll.

Az együttműködést azonban nem mindenki fogadta izgatottan, Paul Cunningham döntése kulináris körökben vitát váltott ki. A Robb Report beszámolója szerint Christian Puglisi elismert séf a gyorsétteremmel kötött partnerséget „értékárulásként" jellemezte.

A McDonald's világszerte sokféle hasonló ötlettel áll elő, hogy népszerűsítse ételeit. Az Origo tavaly decemberben megírta, hogy minden idők legbizarrabb hamburgerét alkotta meg a vállalat, mivel az összetevők között a csokis keksz és a vagdalthús szerepelt.