Elszörnyedtek attól, amit a krokodil gyomrában találtak

krokodil
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Emberi maradványokat találtak egy több mint 4 méter hosszú krokodil gyomrában Ausztráliában. A maradványok egy nemrég eltűnt horgászé lehetnek - írja a Live Scicence.
Vágólapra másolva!

A hatalmas krokodilt az ausztrál Queensland államtól északra fekvő szigeten fogták be. A hatóságok szerint a hüllő gyomrában annak a 69 éves Andrew Heardnek a maradványait találták meg, aki még február 11-én tűnt el a környéken.

A férfi utoljára múlt hét csütörtök délután adott életjelet magáról, miután egy kis halászcsónakkal elhagyta Hinchinbrook Island közelében horgonyzó jachtját. Mivel aznap este megszakadt vele a kapcsolat, Heard felesége elkezdte kerestetni férjét a hatóságokkal. A férfi csónakját február 12-én találták meg, annak sérüléseiből pedig hamar nyilvánvalóvá vált, hogy krokodiltámadás történhetett.

Péntek este végül már emberi maradányokat is találtak a hatóságok, a közelben pedig befogtak egy termetesebb krokodilt. Az állat gyomrában végül meglelték a férfi többi testrészét is.

Illusztráció Forrás: Image Source via AFP/Ken Kiefer 2

Queensland partjai környékén élnek a Föld legnagyobb termetű krokodiljai; a bordás krokodilok (Crocodylus porosus) akár 7 méter hosszúra is megnőhetnek, és gyakran támadnak emberre. Az elmúlt két hétben két krokodiltámadás is történt Queenslandben; január végén egy 40 év körüli férfi kezét harapta meg az egyik hüllő, néhány nappal később pedig egy 22 éves emberre támadt egy másik krokodil. Mindkét áldozat túlélte a találkozást.