Padlizsánkrém: az új kedvencünk a tojáskrém helyett

padlizsánkrém
Vágólapra másolva!
A padlizsánkrémet nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul olcsó és szuperül feldobja az unalmas reggeleket. Ha valami újdonságra vágyunk, mindenképp próbáljuk ki. Az alapanyagok többsége biztosan ott van a kamrában, talán csak padlizsánért kell elugranunk a boltba. Ezzel könnyű lecserélni az unalmas vajat és májkrémet a szendvicsekben is.
Vágólapra másolva!

A padlizsánkrém szerethető finomság. Nemcsak az ízlelőbimbóink fogják imádni, de még a pénztárcánk is. Hiszen olyan alapanyagokra van szükségünk hozzá,

amelyek nagy része biztosan ott lapul a kamrában.

Ezek a következők: 1 db hagyma, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, olívaolaj, só és bors ízlés szerint, citromlé és 2 db padlizsán.

Padlizsánkrém. A kép csak illusztráció! Forrás: --

Először mossuk meg, aztán hámozzuk meg és karikázzuk fel a padlizsánt. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 20-25 percig. Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk meg olajon.

Adjuk hozzá a padlizsánt, egy pici vizet és pároljuk meg.

Tegyük a keveréket turmixgépbe, és pépesítsük. A krémhez adjunk egy kis citromlevet, illetve szükség esetén még ízesíthetjük ízlés szerint.

Ennyire egyszerű!