Vágólapra másolva!
A rangadónak nevezett, de végül nagyon sima mérkőzést 25 ponttal, 74-49-re nyerte meg a Sopron Basket Szekszárdon. Gáspár Dávid csapata jelen pillanatban megállíthatatlannak tűnik. A bajnokságban szombaton a második helyezett Győr ellen játszanak idegenben, majd következik a Magyar Kupa nyolcas döntője.

A szerdai szekszárdi mérkőzésen - bár az első és a második negyedben szoros volt az állás - egyetlen pillanatig nem volt kétséges, hogy melyik csapat a jobb és melyik fog nyerni.

A KSC-nek egészen biztosan hiányzott a telt háznyi nézősereg, mert a szurkolók jelenlétében a hazaiak ennél sokkal jobb produkcióra képesek.

A Sopron 20-3-ra nyerte meg a harmadik negyedet, ez a 10 perc voltaképpen mindent eldöntött. Érdekesség, hogy egymás után ez volt a második olyan meccs, amelyen a Sopron egy negyedben csak három pontot kapott: a szombati Csata elleni összecsapás első negyedét 28-3-ra nyerte a zöld-sárga együttes.

A védekezés tökéletessége mellett érdemes megnézni, hogy Gáspár Dávid edzőnek milyen lehetőséget nyújott a szekszárdi meccs arra, hogy tíz játékost is pályára küldjön. Nézzük a neveket és a játékperceket.

  • Tina Jovanovics 23:45
  • Varga Sára 19:47
  • Czukor Dalma 15:39
  • Varga Alíz 20:00
  • Meghan Walker 22:52
  • Határ Bernadett 13:37
  • Fegyverneky Zsófia 20:03
  • Jelena Milovanovics 20:00
  • Briann January 20:27
  • Gabby Williams 23:50

A tíz pályára küldött játékosból kilenc pontot dobott, Varga Alíz volt az egyetlen, akinek ez nem sikerült. Ugyanakkor a számok azt is mutatták, hogy a Szekszárd elleni idegenbeli mérkőzésen szinte mindenki azonos terhelést és játékperceket kaphatott - itt csak Határ és Czukor lóg ki egy kicsit lefelé.

Tehát nem arról volt szó, hogy a Sopron amerikai és szerb klasszisai majdnem a teljes meccset a pályán töltve rendezték le a meccset,majd jöttek a fiatal magyarok, hanem arról, hogy az edző komoly lehetőséget adott a Sopron magyar magjának is.

Korábban ez nem mindig volt jellemző a Sopronra, főleg akkor, amikor még a baszk Roberto Iniguez volt a tréner ott.

Ami a Szekszárdot illeti, náluk Goree és Studer Ágnes 30-30 percet játszott, Friskovec pedig 24-et. Akik pedig nézték a meccs internetes közvetítését, azok azt hallhatták Szabó Noémi sportigazgatótól, hogy a KSC igazolásra készül.

Minden bizonnyal egy újabb légiós érkezhet majd Tolnába,

mert a Szekszárdnak komoly céljai vannak az Európa Kupa szereplést illetően. Abban a sorozatban most a Valencia és Velence tűnik a két legerősebb csapatnak, a magyar együttes egészen biztosan megcélozza a döntőbe jutást.

A Sopronra visszatérve: nekik az Euroliga negyeddöntőjében a francia Lyon ellen kell majd pályára lépniük.

Hogy a meccseket hol rendezik, azt ma még nem lehet tudni.

A március közepén esedékes Euroliga-meccsek előtt szombaton a Győrrel játszanak, majd a jövő héten Budapesten a Killik László női kosárlabda Magyar Kupa következik. Ott a már az elődöntőben összejöhet egy újabb Sopron-Szekszárd mérkőzés.