Péksütemények otthon: mediterrán olívabogyós kenyér

olívás kenyér
Vágólapra másolva!
Kívül ropogós, belül puha, ízes kenyér, amely az egész család kedvence lesz. Csak próbálja ki! Nálunk is így kezdődött: egyszer elkészítettem, utána pedig nem győztem újra és újra megsütni. Ha unja a hagyományos fehérkenyeret vagy ki akar próbálni valami újat, akkor tényleg csak ajánlani tudom. Olyan finom, hogy még a pékségek kínálatával is vetekszik.
Vágólapra másolva!
Olívás kenyér. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Olívás kenyér

Hozzávalók:

  • 3 bögre kenyérliszt
  • 1 és ½ bögre langyos víz
  • 2 teáskanál só
  • ¾ teáskanál aktív száraz élesztő
  • 1 bögre apróra vágott olívabogyó

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a vizet és az élesztőt.
Fedjük le, és tegyük félre 5 percre.
Keverjük össze a sót és a kenyérlisztet, majd adjuk hozzá az élesztős keveréket.
Jól dolgozzuk össze, aztán tegyük félre 30 percre.
Tegyük a tésztát enyhén lisztezett felületre, szórjuk meg az olívabogyó egy részével, hajtsuk össze, és jól gyúrjuk át.
Folytassuk ezt addig, amíg az összes olívabogyó elfogy.
Végül formázzunk belőle kenyeret, és tegyük egy sütőpapírral kikent tepsire.
Süssük 30-40 percig, amíg aranybarna lesz.