Az iPhone 12 mobilok miatt terjed az 5G Amerikában

Vágólapra másolva!
Egy jelentés szerint Amerika legkeresettebb 5G-s okostelefonja az iPhone 12 Pro Max jelenleg.
Vágólapra másolva!

A PCMag jelentése alapján Amerikában a három legnépszerűbb 5G-s okostelefon az iPhone 12 Pro Max, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12. Ezek a készülékek még csak 4 hónapja vannak piacon, így a helyzet jól tükrözi, hogy Amerikában mennyire töretlen az iPhone-ok népszerűsége, és, hogy az 5G elterjedését is ezek a készülékek segíthetik.

Forrás: techcrunch

Az M Science piacelemző cég tanulmánya szerint a helyzet azért nagyon érdekes, mert bár a Samsung már 2019 óta kínál 5G-s csúcsmobilokat, mostanra pedig majdnem minden gyártónak van olcsó 5G-s készüléke is, az 5G terjedése egyre csak lassul. Mivel azonban az Apple meghatározó az eladások terén, és már kizárólag 5G-s mobilt kínál, ezért a szabvány terjedése újra felgyorsulóban van.

Az 5G-s lefedettség továbbra sem ideális, ahogy Amerikában, úgy a világ nagy részén sem. Ezen felül a már működő 5G-s hálózatok teljesítménye sokszor elég gyenge, van, hogy a meglévő 4G-s hálózatok is gyorsabb adatátvitelt garantálnak. Mindez elég rossz kezdeti élményt jelenthet azok számára, akik az elsők között váltanának 5G-re.