A rivális Szegedhez igazolt a Telekom Veszprém kézilabdázója

kézilabda Telekom Veszprém Aalborg
Veszprém, 2020. november 25. A dán Rene Antonsen (k), valamint a veszprémi Kent Robin Tönnesen (b) és Gasper Marguc a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém - Aalborg Handbold mérkőzésen a Veszprém Arénában 2020. november 25-én. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Kent Robin Tönnesen, a Telekom Veszprém norvég válogatott kézilabdázója nyártól a rivális MOL-Pick Szegednél folytatja pályafutását. A norvég átlövő 2023. június 30-ig írt alá a Pickhez.

A 29 éves jobbátlövő már a második játékos, akinek a szerződtetését a Szeged bejelenti. Korábban Sebastian Frimmel az osztrák balszélső érkezése volt már biztos. A vb-ezüstérmes norvég jobbátlövővel 2023. június 30-ig szóló szerződést írt alá a szegedi klub.

Kent Robin Tönnesen Svédországban, Partille nevű településen született 1991. június 5-én, de kézilabdás karrierje már Norvégiában indult, előbb a Fjellhammer IL, majd a Haslum HK csapatában szerepelt. A 2012–2013-as szezonban a svéd IK Sävehofhoz igazolt. Egy év múlva már Németországban, a HSG Vetzlar együttesében szerepelt, írja honlapján a szegedi klub.

Tönnesen 2017-ben a német Füchse Berlintől igazolt Veszprémbe, ahol 1-1 bajnoki és Magyar Kupa-aranyérem mellett, egy-egy ezüst is jutott neki mindkét sorozatban. A Bajnokok Ligájában 2019-ben a második, 2020-ban pedig a negyedik helyen végzett a Veszprémmel. Tönnesen lesz a Szeged történetének első norvég játékosa.