Diego Simeone egy megdönthetetlennek hitt rekordot döntött meg

Atletico Madrid v Levante - La Liga footbal,La Liga,Madrid,Match,Soccer,Spain Horizontal
MADRID, SPAIN - FEBRUARY 20: Head coach Diego Simeone (R) of Atletico Madrid gives tactics on during the La Liga week 24 football match between Atletico Madrid and Levante at Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Spain on February 20, 2021. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid 2-1-es sikerrel zárta szerdai, korábbról elhalasztott spanyol bajnoki mérkőzését. Ez Diego Simeone számára fontos mérföldkő volt edzői pályafutásában.

Az Atlético 2011-ben kinevezett szakembere 309. alkalommal vezette győzelemre együttesét, amivel megelőzte a vonatkozó rangsorban a 2008-as Európa-bajnok spanyol válogatott szövetségi kapitányát, Luis Aragonést, aki az Atlético legendája is volt.

Aragonés három különböző időszakban, összesen 612 mérkőzésen irányíthatta az együttest, ezeken sikerült elérnie a 308 győzelmet. Simeonénak ennél kevesebb, 514 találkozó is elég volt, hogy túlszárnyalja a spanyol futball 2014-ben elhunyt klubikonját.

Az Atlético jelenleg hat ponttal vezeti a La Ligát, és már csak 12 forduló van hátra a bajnokságból. Az újabb lépést 11. bajnoki címe felé szombaton, a Getafe otthonában teheti meg a madridi együttes.