Több mint 1 milliárd dollárt nyertek a lottón az Egyesült Államokban

dollár USD
A clerk counts US dollar bills at a bank in Jimo city, east Chinas Shandong province, 10 August 2011. China boosted its holdings of U.S. government debt by 0.5 percent to $1.17 trillion in June, the third straight monthly increase, while other foreign investors were sellers of Treasuries for the first time since 2009. China raised its note and bond holdings by $1.655 billion to a record $1.16 trillion and ownership of bills by $1.57 billion to $4.55 billion, according to the Treasury Department data.
Vágólapra másolva!
Egy nagy tagú klub nyerte meg az amerikai Mega Millions jackpotot, aminek a főnyereménye több mint 1 milliárd dollár volt.
Vágólapra másolva!

A detroiti Wolverine FLL Club nyerte meg a hatalmas nyereményt, amit január 22-én sorsoltak ki. A klub tagjainak a nevét nem hozták nyilvánosságra. Mivel azt a lehetőséget választották, hogy egy összegben fizessék ki a nyereményt, annak értéke 776 millióra csökkent.

Az adók befizetése után 557 millió dollárt fognak kézhez kapni a győztesek. Ez átszámítva több mint 171 milliárd forintnak felel meg.

A nyertes szelvényt egy michigani városban vették meg, egy Kroger üzletben, ami ezért külön jutalmat kap – írja a Fox News.

A klub képviselője és ügyvédje, Kurt Panouses elmondta, hogy az egyik tag vette észre, hogy 1 milliárd fölé kúszott a nyeremény, ezért gyorsan bementek az egyik üzletbe hogy megvegyék a szelvényüket.

Hozzátette, hogy ez az összeg nagy hátassal lesz a nyertesekre, és a klub következő generációira, de megfogadták, hogy alázatosak maradnak, valamint jótékonykodni is fognak.

A Kroger üzlet 50 ezer dolláros jutalmat kap, amit jótékony célra ajánlanak fel.