Folytatódik az Opera élő közvetítéssorozata - nézze az Origón!

Fodor Gabriella szoprán és Megyesi Zoltán tenor
Fodor Gabriella szoprán és Megyesi Zoltán tenor
Vágólapra másolva!
A MaszkaBál sorozat 50. adásának műsorát Fodor Gabriella szoprán és Megyesi Zoltán tenor Csajkovszkijnak, valamint a francia operairodalomnak szenteli. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.
Vágólapra másolva!

Fodor Gabriella tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének és opera szakán végezte. Tanárai voltak Andor Éva, Kovalik Balázs és Németh Judit. Emellett Anna Reynolds, Laki Krisztina, Hamari Júlia, Ralph Döring és Martina Veh mesterkurzusait látogatta. A Magyar Állami Operaházban 2004-ben debütált Britten A csavar fordul egyet című operájának magyarországi ősbemutatóján. Repertoárja barokk operáktól kortárs művekig terjed, és gyakran hallható oratóriumok szólistájaként is. Munkásságát 2003-ban Artisjus díjjal, 2009-ben dr. Mándi Andor-díjjal tüntették ki.

Megyesi Zoltán énekesi tanulmányait szülővárosában, Szegeden végezte. Első énektanára Berdál Valéria volt. Számos hazai és nemzetközi énekverseny győztese, változatos operarepertoárján kívül rendszeresen lép fel oratóriumok, misék, passiók és kantáták szólistájaként. A Magyar Állami Operaház közönsége először Ferrando (Così fan tutte) szerepében láthatta 2006-ban, az azóta eltelt másfél évtizedben pedig barokk művektől kezdve kortárs operákig számtalan produkcióban fellépett. Nemzetközi karrierje során Európa számos országában, valamint az Egyesült Államokban, Japánban és a Koreai Köztársaságban is énekelt.

Fodor Gabriella szoprán és Megyesi Zoltán tenor opera.hu

Az est művészeti vezetője: Niklai Judit
Zongorán közreműködik: Katona Anikó
Műsorvezető: Ókovács Szilveszter

Műsor:

Csajkovszkij: Jolanta – Jolanta áriája („Otcsevo eta prezsgye ne znála") – Fodor Gabriella
Csajkovszkij: Anyegin – Lenszkij áriája a II. felvonásból („Kuda, kuda") – Megyesi Zoltán
Csajkovszkij: Anyegin – Tatjana levéláriája az I. felvonásból („Puszkaj pogibnu ja, na prijezgye") – Fodor Gabriella
Lalo: Ys királya – Mylio áriája a III. felvonásából („Vainement, ma bien-aimée") – Megyesi Zoltán
Csajkovszkij: A pikk dáma – Liza áriája a III. felvonásból („Uzs polnocs blizitszja") – Fodor Gabriella
Meyerbeer: Az afrikai nő – Vasco da Gama áriája („O, Paradis!") – Megyesi Zoltán
Bizet: Carmen – Micaëla és Don José kettőse az I. felvonásból („Parle-moi de ma mère!") – Fodor Gabriella és Megyesi Zoltán