Elkapta a koronavírust az észt miniszterelnök

Kaja Kallas
The leader of the Reform Party, the future Prime Minister Kaja Kallas, is pictured at the Riigikogu Estonian Parliament in Tallinn, Estonia, on January 25, 2021. - Pro-business europhile Kaja Kallas is to be Estonia's first female prime minister and is to rule in a coalition with the Centre Party of outgoing prime minister Juri Ratas. (Photo by RAIGO PAJULA / AFP)
Vágólapra másolva!
Megfertőződött koronavírussal Kaja Kallas észt miniszterelnök - közölte a balti ország kormányfői hivatala hétfőn este.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a miniszterelnöknek

enyhe hőemelkedése van, eddig nem jelentkeztek nála egyéb tünetek, közérzete jó.

Kallas a Facebookon jelentette be, hogy gyógyulásáig otthonából látja majd el hivatali teendőit. A 43 éves politikus egyben felszólította honfitársait, hogy tartsák be a járvány feltartóztatását célzó óvintézkedéseket, és lehetőség szerint maradjanak otthon a vírus gyors terjedése miatt.

Kaja Kallas észt miniszterelnök Forrás: AFP/Raigo Pajula

Az 1,3 millió lakosú Észtország Európában a legmagasabb fertőzési rátájú államok közé tartozik az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint százezer főre jutó 1465 esettel. Az utóbbi 24 órában 1281 új fertőzöttet jegyeztek fel. A járvány kitörése óta az országban 86 086 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 728-an haltak bele a betegségbe.