Fülöp Attila: A haza minden előtt – Brüsszelben is

Vágólapra másolva!
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuménak (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára az EU Tanácsának foglalkoztatási és szociálpolitikai minisztereivel folytatott online megbeszélést a koronavírus-járvány utáni gazdasági nyitásról.
Vágólapra másolva!

"A haza minden előtt" – Brüsszelben is,

nyomatékosította az államtitkár.

Fülöp Attila a járvány miatt online tanácskozott az EU Tanácsának foglalkoztatási és szociálpolitikai minisztereivel. A napirend egyik legfontosabb kérdése a Covid19 utáni gazdasági nyitás.

- ezek a tagállamok legfontosabb célkitűzései.

A foglalkoztatási és a szociális kérdések megvitatásánál az Európai Bizottság elfogadta a Tanács azon kérését - melyet Magyarország is szorgalmazott, hogy 2030-ig világos, számszerű célok kerüljenek meghatározásra a foglalkoztatási és gazdasági kérdésekben – emelte ki az államtitkár, hozzáfűzve: eszerint március 4-én az alábbi célokat határozta meg a Tanács az Európai Unióban:

  • a 20-64 éves korosztálynak legalább a 78%-a legyen foglalkoztatva 2030-ig;
  • a szegénység, vagy társadalmi kirekesztés kockázatának kitett személyek számának az Unióban 15 millióval kell csökkennie 2030-ig;
  • a felnőttek 60%-a évente vegyen részt valamilyen képzésben.

Most következik az a munka, amelyben a fenti célokat lebontják a tagállamok szintjére.

– hangsúlyozta Fülöp Attila.

A járvány okozta gazdasági és szociális sebek gyógyításának legfontosabb eszköze a foglalkoztatás bővítése, a munkahelyek megerősítése.

– zárta bejegyzését az államtitkár.