Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid csatára, Luis Suárez megnevezte a legkeményebb védőt, aki ellen játszott pályafutása során. Az uruguayi támadó a Chelsea rutinos játékosát, Thiago Silvát választotta a legjobb védőnek.

Thiago Silva az AC Milanban robbant be a köztudatba, majd nyolc év után 2012-ben a Paris Saint-Germain csapatába igazolt, tavaly nyáron pedig egyéves szerződést írt alá a Chelsea-hez.

A londoni csapat múlt héten éppen a Luis Suárezt is a soraiban tudó Atlético Madridot búcsúztatta 3-0-s összesítéssel a Bajnokok Ligájából, a 36 éves brazil középhátvéd viszont kihagyta a párharc mindkét meccsét.

Suárez sosem élvezte a játékot Thiago Silva ellen Forrás: DPPI via AFP/Benjamin Cremel

Korábban viszont Suárez a Barcelona játékosaként és az uruguayi válogatottal többször is találkozott ellenfélként Thiago Silvával, és elmondása szerint egyik meccset sem élvezte.

mondta Suárez, aki vasárnap megszerezte pályafutása 500. gólját.

Suárez már 19 gólnál jár az idei szezonban Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A 34 éves focista a Liverpool színeiben három és fél idényt játszott a kőkeménynek tartott angol bajnokságban, 2014 óta pedig a spanyol bajnokságban rúgja a gólokat. Alighanem ez óriási dicséret Thiago Silva számára, hogy megannyi világklasszis védő közül őt tartja Suárez a legjobbnak.

Mindent egy helyen az Eb-ről