Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elhárultak az akadályok az Albánia-Anglia meccs megrendezése elől

Horizontal GENERAL VIEW FOOTBALL ILLUSTRATION STADIUM AERIAL VIEW
An aerial view taken on November 2, 2019, shows the new National Football Stadium of Tirana "Air Albania", which will host its first inaugural match on November 17, between Albania and France for the Euro 2020 Group H qualification football match. - Albania is in a race against the clock to host the World Champions on November 17 at the new stadium in the heart of Tirana as part of the Euro 2020 qualifiers. But just a few days before the Albania-France match, the building is still under construction. Day and night, more than 200 people work hard to get everything finished on time. (Photo by Gent SHKULLAKU / AFP)
Vágólapra másolva!
Elhárultak az akadályok Tiranában, így az eredeti terveknek megfelelően vasárnap 18 órától megrendezik az Albánia-Anglia labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzést a magyar válogatott csoportjában.

Csütörtökön a tiranai rendőrség arról tájékoztatta az Albán Labdarúgó Szövetséggel (FSHF), hogy nem tudja garantálni a csapatok biztonságát. A koronavírus-járvány miatt a meccset zárt kapuk mögött rendezik, de a közelben működő vállalkozások - többnyire bárok - felszereltek számos vasasztalt, és azokhoz napernyőket rögzítettek, ezek pedig elfoglalják az Air Albania Stadion szinte összes bejáratát, vagyis a létesítmény közvetlen környékén nagy tömegre lehet számítani.

A 2019-ben átadott Air Albania Stadion és környéke készen áll a vb-selejtezőre Forrás: AFP/Gent Shkullaku

Az FSHF március 3-án arra kérte a hatóságokat, rendeljék el a stadion mellett üzemelő üzletek és bárok bezárását, illetve az építmények leszerelését, de erre nemleges válasz érkezett.

Pénteken az albán állami rendőrség szóvivője elmondta, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek a rend és a biztonság érdekében a mérkőzés előtt, alatt és után. Hozzátette, félreértésről volt szó, és sajnálják, hogy a szövetség elhamarkodottan reagált a médiában.

A világbajnoki selejtező I csoportjának az albánokon és az angolokon kívül tagja még Magyarország, Lengyelország, San Marino és Andorra.

Mindent egy helyen az Eb-ről