Húsvétkor is szigorúan be kell tartani a szabályokat

SZLÁVIK János Koronavírus - Elkezdődött az oltás Budapesten
Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án.
Vágólapra másolva!
Húsvétkor is szigorúan be kell tartani a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott szabályokat - közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Szlávik János kiemelte, hogy

a védőoltás nem jelent teljes védettséget, csak a betegség súlyos lefolyását előzi meg, ezért akkor se szabad közösen ünnepelni húsvétkor, ha egyes rokonok be vannak oltva.

Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

- mondta Szlávik János a Kossuth Rádióban.

Beszélt arról is:

a járvány kezdetén úgy gondolták, hogy a kismamákra nem veszélyes a vírus, de mára már tudják, hogy az anyákra a várandósság alatt is veszélyes, hiszen sokan kerültek közülük kórházba, lélegeztetőgépre.

A védőoltás ezért már Magyarországon is elérhető a kismamáknak, őket a Pfizer- és a Moderna-vakcinával oltják a várandósság második és harmadik harmadában - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.