Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Robert Lewandowskit fontos mérkőzésekre veszíti el a Bayern München

Robert LEWANDOWSKI (FC Bayern Munich) is out for 4 weeks due to injury. jersey professional footballer cropped individual motif DFL desperate men Bundesliga ball sports half figure Mvɬ? Nchengladbach 1. Bundesliga disappointment disappointed 1st league Mv
Robert LEWANDOWSKI (FC Bayern Munich) is out for 4 weeks due to injury. Archive photo: Robert LEWANDOWSKI (M) disappointed after an awarded goalchance, Soccer 1st Bundesliga, 14th matchday, Borussia Monchengladbach (MG) - FC Bayern Munich (M) 2: 1, on 07.12.2019 in Borussia Monchengladbach / Germany. vO | usage worldwide (Photo by Anke Waelischmiller/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A vártnál valamivel súlyosabb Robert Lewandowski sérülése, így a Bayern München lengyel válogatott csatárának nagyjából négy hetet kell kihagynia.

A német bajnoki, valamint Bajnokok Ligája-címvédő bajor klub a honlapján számolt be róla, hogy Lewandowski jobb térdében nyúlt meg a keresztszalag, ami miatt várhatóan mintegy négy hetet lesz kénytelen kihagyni.

A csatár az Andorra elleni vasárnapi vb-selejtező 62. percében sérült meg, amikor egy ütközést követően a vendégek egyik játékosa ráesett a lábára. Paulo Sousa azonnal le is cserélte, majd kiderült, hogy nem utazik el a csapattal Londonba, az angolok elleni csoportrangadóra.

Az első hírek még arról szóltak, hogy talán csak 5-10 napig nem számíthat rá klubedzője, Hansi Flick, most azonban kiderült, hogy ennél valamivel súlyosabb a helyzet.

Ez azért rendkívül rossz hír a bajorok számára, mert ebben az egy hónapban akár nyolc mérkőzést is játszhat a csapat. A bajnokság már ezen a hétvégén a második helyzett RB Leipzighoz utaznak, de játszanak a harmadik Wolfsburggal (ugyancsak idegenben április 17-én), és Leverkusennel is (20-án, otthon). Mindezek mellett pedig még ott van a Paris Saint-Germain elleni BL-negyeddöntős párharc két mérkőzése április 7-én otthon, illetve egy héttel később Párizsban, továbbjutás esetén pedig akár még az elődöntő első, április 27-i mérkőzésén sem léphet pályára a lengyel csatár.

A lengyelek a mienkkel azonos vb-selejtezőcsoportban állnak, és két forduló után a hajszálra azonos eredménnyel (4 pont, 6-3-as gólkülönbség) állnak Marco Rossi csapatával.

Mindent egy helyen az Eb-ről