Elütött egy biciklist a karantént elhagyó koronavírusos brazil válogatott focista - videó

LIBERATORS 2020, PALM TREES X SANTOS 14318 Horizontal
RJ - Rio de Janeiro - 01/30/2021 - LIBERTADORES 2020, PALMEIRAS X SANTOS - Luiz Adriano a Palmeiras player during the national anthem before the match against Santos at Maracana stadium for the Libertadores 2020 championship. Photo: Jorge Rodrigues / AGIF (Photo by Jorge Rodrigues / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
A Palmeiras brazil válogatott játékosa, Luiz Adriano a koronavírus-fertőzése miatt előírt karantént elhagyva súlyos balesetet okozott Sao Paulóban.

A jelenleg a brazil élvonalbeli Palemeirasban játszó, de korábban több európai klubban, így a Sahtar Donyeckben, az AC Milanban és a Szpartak Moszkvában is futballozó Luiz Adrianónál április 1-jén mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A járványban másodszor is megfertőződő focista tünetmentes, de nem utazhatott el csapatával Argentínába a Defensa y Justicia elleni dél-amerikai szuperkupameccsre (Recopa Sudamericana), ehelyett otthonában kellett volna karanténban lennie.

Luiz Adriano minden szabályt megszegett Forrás: AGIF via AFP/Jorge Rodrigues/AGIF/Jorge Rodrigues

Csakhogy vasárnap az előírásokat megszegve egy bevásárlóközpontba vitte el vásárolni az édesanyját. A futballista elmondása szerint végig viselte a maszkot, és nem szállt ki az autóból, csakhogy amikor édesanyja befejezte a vásárlást és hazaindultak, a pláza mélygarázsának kijáratánál Luiz Adriano elütött egy kerékpárost, aki a lenti videón látható jelek szerint igen komolyan megsérült.

A játékos sajtósa szerint Luiz Adriano igyekezett segíteni a kerékpárosnak, és nem fogják felelősségre vonni a történtek miatt.