Szinte teljesen felhagy a televíziózással a Disney Délkelet-Ázsiában

Walt Disney
Vágólapra másolva!
A Walt Disney vállalat azon globális erőfeszítéseinek részeként, hogy tovább növelhesse streaming szolgáltatásait, televíziós csatornáinak többségét beszünteti Délkelet Ázsiában és Hongkongban – adta hírül a Channel News Asia (CNA).
Vágólapra másolva!

A cég képviselőinek elmondása szerint a lépéssel a térségbeli médiahálózat üzletágat konszolidálják, és

így közvetlenebb kapcsolatba kerülhetnek a fogyasztókkal.

A CNA birtokába került információk szerint a beszüntetésre kijelölt csatornák közé tartozik a Fox, a Fox Crime, a Fox Life, FX, Fox Action Movies, Fox Family Movies, Fox Movies és a Star Movies China. A Fox Sports, a Fox Sports 2, a Fox Sports 3, a Star Sports 1 és a Star Sports 2 sportcsatornák is a fentiek sorsára jutnak. Mindezek mellett leépítik továbbá a Disney Channel, a Disney Junior és a Nat Geo People csatornákat is.

2021. október 1-jétől a vállalat útjára indítja streaming televíziós portfólióját, amely magában foglalja majd a kínai nyelvű csatornáit, a National Geographic-ot és a Nat Geo Wildot is.

„Ezek a lépések elősegítik, hogy erőforrásainkat hatékonyabban és eredményesebben tudjuk összehangolni a jelenlegi és jövőbeli üzleti igényekkel" – áll a vállalat közleményében.

Illusztráció Forrás: Flickr

A Disney+, a cég streaming szolgáltatása jelenleg két délkelet-ázsiai piacon, Szingapúrban és Indonéziában érhető el. A vállalat képviselője közölte, hogy az idén a régió további piacain, így Hongkongban is folytatják a szolgáltatás nyújtását.

A StarHub helyi televíziós vállalat, a szingapúri Disney+ hivatalos forgalmazója szerint

ezek az intézkedések "minimális hatással lesznek" az ügyfelekre,

akik a Disney+ szolgáltatáson keresztül továbbra is tudnak filmeket, sorozatokat és dokumentumfilmeket nézni.

A Disney+ szolgáltatást idén januárban vezették be Szingapúrban, amely több mint 650 filmet és 15.000 egyéb szórakoztató tartalmat kínál.