Drónokkal szállítják házhoz a cserkészsüteményeket az USA-ban

Wing drón házhoz szállítás, cserkész sütik
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban ismert, hogy gyerekekből álló cserkészcsapatok süteményeket visznek a lakosok otthonaiba és megpróbálják eladni nekik azokat valamilyen közösségi, általában jótékony cél érdekében. Ahogy a világon a legtöbb szektort negatívan érintette a világjárvány, úgy a finomságok értékesítését is jelentősen megnehezítette a fiatalok számára. Segítségükre a Google egyik leányvállalata, az Alphabet és a drón alapú áruszállítással foglalkozó cég, a Wing sietett, akik a repülő szerkezetek felhasználásával képesek eljuttatni a süteményeket az emberek küszöbére, így segítve a gyerekeket.
Vágólapra másolva!

Virginia állam Christiansburg városában tesztelik az Alphabetnek és leányvállalatának, a Wingnek, a projektjét, miszerint a cserkészcsapatok süteményeit segítik eljuttatni drónok segítségével az emberek ajtajához. A Wingnek az áruszállítás egy jól ismert terület, hiszen szerkezeteivel eddig is kézbesített kevésbé lakott területekre különböző helyi pékárukat, FedEx csomagokat, kávét vagy drogériai termékeket.

Illusztráció Forrás: Youtube.com/Wing

A egyik cserkészlány, Gracie Walker elmondta:

A Wingnek olyan nagy vállalatokkal kell versenyezni a drónszállítás területén, mint az Amazon, a Walmart, vagy a UPS.

Illusztráció Forrás: Wing/wing.com

Az emberek vélekedése a drónokról megoszló: egy részről sokkal kényelmesebb szállítási lehetőséget biztosít a háztartások számára, másfelől viszont sokan nem támogatják az elképzelést, mivel féltik magánéletük biztonságát, arról nem is beszélve, hogy a több száz drón elég nagy zajt tud csapni a lakóövezetekben.