A BL Final Four előtt rúgták ki Danyi Gábort a győri kézilabdacsapattól

Danyi Gábor kézilabda Győri Audi ETO
Hungary's coach Gabor Danyi of Gyori Audi ETO KC watches the match against Norway's Vipers Kristiansand during the EHF Women's Champions League Final Four semi-final handball match between their teams in Budapest on May 11, 2019. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Már nem Danyi Gábor tölti be a Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztját. A szakvezetőt a Ferencváros elleni mérkőzést követően mentették fel a munkavégzés alól. A Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen megbízott edző vezeti majd a zöld-fehéreket – számolt be a győri klub honlapja. 

A Ferencváros elleni 31-22-es vereséget követően már nem saját kezében van a Győri Audi ETO KC sorsa a K&H Női Kézilabda Ligában az aranyéremért folytatott küzdelemben. A vereséget követően a Győri Audi ETO KC vezetése értékelte a mérkőzést, és 2021. május 7-i hatállyal felmentette Danyi Gábort a vezetőedzői teendők ellátása alól.

A BL Final Four előtt rúgták ki Danyi Gábort a győri kézilabdacsapattól Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„A Ferencváros elleni meccs után az a minimum, hogy elnézést kell kérnem a csapatunk teljesítménye miatt. Szurkolóink, akik folyamatosan biztattak és követtek minket a járvány legnehezebb időszakában is nem ezt érdemelték az év egyik legfontosabb mérkőzésén. Természetesen, mint a klub vezetője nem csak a sikerek idején kell kivenni a részem, hanem a kudarcban is közösen kell osztozni és le kell vonni a megfelelő következtetéseket. Sajnálattal hoztuk meg azt a döntést miszerint a mai nappal felmentjük a munkavégzés alól Danyi Gábor vezetőedzőt, munkaszerződését megszüntetjük. A csapat felkészítésével a Debrecen elleni mérkőzésre Görbicz Anitát, Kun Attilát és Holanek Zoltánt bízom meg. Most kell igazán összefognunk, ezért kérem szurkolóinkat és támogatóinkat, hogy most mutassunk közös erőt, már a DVSC elleni hazai mérkőzésen és az év hátralévő találkozóin is. Mutassuk meg, hogy meg tudjuk védeni mind a Magyar Kupa, mind a Bajnokok Ligájában címeinket. Közösen, együtt sikerülni fog! Hajrá ETO!" – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba

A csapat előtt komoly feladatok állnak. Öt találkozót kell még lejátszani a bajnokságban, a Magyar Kupa elődöntőben a Ferencváros ellen lehet bejutni a döntőbe, míg a Bajnokok Ligája négyes döntőjében a Brest Bretagne vár a zöld-fehérekre.