Készülnek a rendőrök Madridban az Atlético vagy a Real bajnoki címére

Real Madrid Celebrate After They Win Spanish League realmadrid spanishleague cibeles zidane cristianoronaldo isco modric benzema sergioramos marcelo casemiro varane lucasvazquez puertadelsol Horizontal COMMEMORATION CHAMPION FOOTBALL
Real Madrid football team fans during the celebrations of spanish League in Puerta del Sol, Madrid, Spain on May 22, 2017. (Photo by Isa Saiz/NurPhoto) (Photo by Isa Saiz / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A madridi városháza 130 rendőrt helyez készenlétbe szombaton, hogy megakadályozza az Atlético vagy a Real Madrid szurkolóinak tömeges bajnoki ünneplését.

A városháza csütörtöki közleménye szerint a rendfenntartók annál a két belvárosi, központi szökőkútnál fognak járőrözni, ahol a drukkerek rendszerint összejönnek ünnepelni a bajnoki aranyérmet. A cél, hogy a pandémia árnyékában elkerüljék a szurkolók tömeges megjelenését.

Ilyen képekre lehet készülni szombaton a spanyol fővárosban Forrás: NurPhoto via AFP/Isa Saiz/NurPhoto/Isa Saiz

A kétpontos előnnyel listavezető Atlético - amely a Valladolid vendége lesz a zárókörben - fanatikusai rendszerint a Neptuno szökőkútnál, míg a királyi gárda - amely a Villarrealt fogadja - hívei az előbbitől 600 méterre lévő Cibeles szökőkútnál gyűlnek össze.

Inmaculada Sanz, a városvezetői hivatal szóvivője arra kérte a szurkolókat, hogy otthon, vagy maximum az erkélyükön ünnepeljék csapatuk bajnoki címét.

Spanyolországban májusban szűnt meg a vészhelyzet, de például a stadionok még mindig zárva vannak, azokat nem látogathatják a nézők.

A Real Madrid a Villarealt fogadja, míg az Atlético Madrid a kiesés elől menekülő Valladolid vendége lesz szombaton 18 órától.