A kormány még nem döntött arról, lesz-e újabb felmentés a nyelvvizsga alól

Gyurcsány Ferenc, DK, Demokratikus Koalíció, Karácsony Gergely, főpolgármester
Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely közölte, a kormány egyelőre nem döntött arról, hogy a koronavírus-járványra tekintettel felmentést ad-e az diplomázóknak a nyelvvizsga megszerzése alól.
Vágólapra másolva!

A kormány megfontolandónak tartja a nyelvvizsga amnesztiát. "Ha a főpolgármesterséghez és a főpolgármester úrnak nem kellett nyelvvizsga a diplomához, akkor másnak miért ne tegyük ezt lehetővé?" - ezzel válaszolt Gulyás Gergely az ATV kérdésére, hogy újból lesz-e nyelvvizsga amnesztia. Még nincs döntés.

A nyelvvizsga és a diploma megszerzésének követelményeinek kérdése az elmúlt napokban előtérbe került, miután Karácsony Gergelyről kiderült, hogy nem beszél semmilyen idegen nyelven, azonban valahogy még is sikerült megszereznie a diplomáját, amelynek követelménye, hogy a hallgatónak legyen nyelvvizsgája.

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely Forrás: Facebook/Gulyás Gergely

Karácsony Gergely saját angol nyelvtudását úgy jellemezte, hogy speciális és hiperpasszív.

Előbbi azért, mert szakmai nyelvezetet használ, utóbbi fogalmat azonban nem fejtette ki bővebben. Az viszont nagyon valószínű, hogy alig tud beszélni angol nyelven, és ugyan saját bevallása szerint olvasni és írni tud, azonban ez is erősen kétséges.