Saját kézikonzolon dolgozhat a Valve

nintendo switch játékkonzol videojáték gaming gamer
Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
Egyre több bizonyíték utal arra, hogy riválist kaphat a Nintendo Switch.
Vágólapra másolva!

Május elején nagy érdeklődést váltott ki a Steam digitális játékáruházat is birtokló Valve társalapítója és vezetője. Gabe Newell épp egy új-zélandi középiskolában sztárvendégeskedett, az egyik tanuló pedig arra volt kíváncsi a kérdezz-felelek során, hogy elérhető lesz-e játékkonzolokra a Steam, vagy megmarad csak számítógépeken elérhető boltnak.

Nintendo Switch Forrás: Lisa Fotios / Pexels

„Az év vége környékén majd meglátod" – felelt a drámai mértékű játékleárazások fővédnöke, majd a közönség felhördülésére hozzátette, hogy előre nem sejtett módon történhet meg a Steam konzolos elérhetővé válása. Ez érthető annak fényében, hogy a konzolgyártók nem fognak alternatív boltot felengedi a termékeikre, hardvereladások helyett a gyári áruházakon keresztül szerzik a profitjukat.

Mostanra megoldódni látszik a rejtély, a közismert SteamDB webszolgáltatás alapítója a Steam kliensprogram bétájának kódjában kutatva arra utaló jeleket talált, hogy a Valve ki fog adni egy hordozható játékkonzolt. Referenciákat talált például az alacsony akkutöltöttségi értesítésre, a Bluetooth és a repülős mód kapcsolgatására használható gombokra, továbbá egy készülékbekapcsoló menü elemeire (kikapcsolás, újraindítás, felfüggesztés).

A kód alapján SteamPal névre hallgathat a kézikonzol.

Ennél többet egyelőre nem lehet tudni a lehetséges termékről, azonban ha tényleg bemutatkozik az év vége tájékán, akkor a belátható jövőben elkezdhetnek majd információk szivárogni róla.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!