A jövő évi költségvetés az újraindítás költségvetése

GYÖRGY László
Budapest, 2020. szeptember 10. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart az Irinyi Terv iparstratégiai támogatásai program 2020. évi eredményeiről a minisztériumban 2020 szeptember 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A 2022-es költségvetés, az újraindítás költségvetése, soha ennyi pénzt nem fordítottak még a munkahelyek megerősítésére és új munkahelyek teremtésére, mint jövőre - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a kormány közösségimédia-oldalán megosztott videóban.
Vágólapra másolva!

- hangsúlyozta György László a videóban.

Szavai szerint ehhez a kormány négy intézkedéssel járul hozzá. Az első, hogy a munkára rakódó adóterhet 2 százalékponttal csökkenti, amivel minden dolgozó átlagosan 30 ezer forinttal többet vihet haza. A második, hogy a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentességet kapnak, így félmillió fiatalnak átlagosan félmillió forinttal nőhet az éves fizetése.

A harmadik, hogy a vállalkozások fejlesztésére, a munkahelyek megerősítésére és új munkahelyek teremtésére több mint ezermilliárd forintot hirdet meg a kormány. A negyedik pedig, hogy bővítik az bölcsődei és az óvodai férőhelyeket, így segítve a gyermeket vállaló anyák foglalkoztatását. Csak jövőre 70 ezer bölcsődei férőhely áll majd rendelkezésre, míg 2010-ben mindössze 32 ezer volt - sorolta György László.